Windows Outlook-berichten importeren in Apple Mail

Door: | 23 juni 2014 15:06

Apple

Stel, je wilt overstappen van een Windows-pc naar een Mac. Hoe kan je dan je Outlook .pst-archieven converteren naar een nieuw formaat dat compatibel is met Apple's Mail? We leggen het je uit in deze how to.

Microsoft gebruikt het PST (Personal Storage Table) bestandsformaat voor Outlook's berichten en gebeurtenissen. Hoewel het formaat te gebruiken is in Outlook for Mac, kan Apple's Mail niet met dergelijke archieven omgaan. Daarom zul je ze moeten converteren. Lees ook: 10 handige tips voor Microsoft Outlook 2013.

Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Als je Outlook for Mac hebt, open het programma, kies File > Import, selecteer Outlook Data File (.pst or .olm) in het eerste Import venster, klik op de knop Next, selecteer Outlook for Windows Data File (.pst), klik opnieuw op Next, navigeer naar het .pst bestand dat je naar je Mac gekopieerd hebt, selecteer het, en klik op Import.

Zoals beloofd zullen die berichten in Outlook geïmporteerd worden onder de header On My Computer. Versleep de map met die berichten naar het bureaublad en hij wordt omgezet naar een mbox bestand dat je in Mail kunt importeren.

"Ik heb Outlook for Mac helemaal niet, man!" flap je eruit.

Ja, maar je zou het kunnen hebben - gratis voor 30 dagen - als je op de Try Now knop klikt op Microsoft's Office 365 Home pagina. Zoals de vorige zin doet vermoeden, krijg je hiermee Office 30 dagen gratis. Nadat je je bestanden geconverteerd hebt is het aan jou of je Office wilt blijven gebruiken en de abonnementsprijs van €10 per maand wilt betalen zodra je proefversie verlopen is.

Als dat lastig klinkt (en dat is het ook wel een beetje, maar het is wel gratis!), kun je ook een speciaal daarvoor bedoeld hulpprogramma gebruiken, zoals Gladwev's PST Converter Pro (€21,99 in de Mac App Store). Het is uiterst eenvoudig te gebruiken. Selecteer gewoon het .pst bestand dat je uit Outlook geëxporteerd hebt, kies wat je wilt converteren (mail, contacten, kalenders), selecteer het outputformaat (mbox of eml voor e-mailberichten), en klik op Start. De berichten worden vervolgens geconverteerd naar een formaat dat je in Mail kunt importeren. Persoonlijk zou ik mbox kiezen.

Open vervolgens Mail, kies File > Import Mailboxes, selecteer File in mbox format in het volgende venster, klik op Continue, navigeer naar het geëxporteerde mbox bestand, en klik op Choose. De berichten zullen aan Mail worden toegevoegd onder de header On My Mac binnen een Import map.