Winstep Nexus 12.2

Door: onno-karman | 26 september 2012 16:51

Review

Het docking-menu, de rand met pictogrammen aan de onderkant van het scherm, is al vele jaren een van de herkenbaarste onderdelen van het Mac OS. Winstep Nexus maakt deze balk ook voor Windows-gebruikers beschikbaar.

Winstep Nexus komt in twee varianten: een gratis versie en een betaalde versie, die nog meer mogelijkheden biedt. De freeware-versie is voor de meeste gebruikers echter prima. Standaard is de menubalk aan de bovenzijde van het scherm gepositioneerd en is hij alvast voorzien van een aantal pictogrammen. Toevoegen van programma's is eenvoudig, u sleept simpelweg de pictogrammen naar het Nexus-dock en laat ze los. Verwijderen doet u via rechtermuisknop / Verwijder uit Dock.

Met wat kleine wijzigingen ziet het dock er bijna net zo uit als in Mac OS.

Dock aanpassen

U kunt het dock helemaal aan uw eigen voorkeuren aanpassen. Effecten, geluiden, animaties, thema's: via het instellingenscherm regelt u het allemaal. Klik met uw rechtermuisknop ergens op het dock en klik op Nexus / Voorkeuren. Pas de opties naar uw eigen smaak aan en klik steeds op Toepassen om de wijzigingen door te voeren. Wanneer u het dock aan de onderzijde plaatst en tevens de Windows Taakbalk op verbergen instelt (dit doet u op tabblad Algemeen), dan hebt u met een paar keer klikken die typische Mac OS-look te pakken.

Is het dan alleen positief? Nee: de voorvertoning van geopende programma's ziet er nét wat mooier uit in de Windows Taakbalk dan in het dock. Standaard staat dit overigens uit, activeer deze optie door Toon gestarte toepassingen in dit dock aan te vinken.

Activeer de optie om gestarte toepassingen in het dock te tonen.

Winstep Nexus 12.2

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 9/10

Pluspunten

Fraai vormgegeven dock

Volledig configureerbaar naar eigen smaak

Minpunten

Voorvertoning geopende programma's minder mooi

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Winstep Nexus 12.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.