Wis de cache van je iPhone met dit verborgen trucje

Door: Martin Gijzemijter | 30 mei 2016 10:36

How To

Hoewel je iPhone geen pc of Mac is, is het natuurlijk wel een computer in de breedste zin des woords en heeft het dus ook te kampen met dezelfde problemen. Oftewel, wanneer je je iPhone intensief gebruikt, wil het toestel wel eens trager worden. De cache legen wil dan weleens helpen.

Je cache legen? Maar daarvoor is toch helemaal geen optie aanwezig in Instellingen? Dat klopt, maar je iPhone zit vol met handige functies waarover Apple je niets vertelt en dit is er eentje van. Lees ook: 5 Berichten-trucjes op de iPhone die je moet kennen.

Cache van je iPhone legen

Om je cache te wissen, open je één van de volgende apps: App Store, Podcasts, Muziek of Game Center (laten we in dit artikel App Store als voorbeeld nemen). Het enige wat je nu hoeft te doen is tien keer achter elkaar op een willekeurig tabblad onderin het scherm drukken. Dat klinkt als een grapje, maar dat is het niet. Na tien keer zul je het scherm kort zien verdwijnen en weer zien verschijnen, waarna de cache van je iPhone geleegd is.

RAM opschonen

Eenzelfde soort trucje bestaat met betrekking tot de RAM in je iPhone. Om je RAM leeg te gooien houd je de Standby-knop van je iPhone ingedrukt totdat de optie Zet uit verschijnt. In plaats van de schuifregelaar te gebruiken om je iPhone uit te schakelen, laat je de Standby-knop los en houd je nu de Thuisknop een paar seconden ingedrukt.

Het scherm zal wederom even knipperen en je komt terecht in het thuisscherm van je iPhone. De RAM is nu leeggegooid. Let op: houd de standby-knop en thuisknop niet tegelijkertijd ingedrukt, want dan wordt het toestel gereset (geen ramp, maar duurt wel even).

3 Reactie(s) op: Wis de cache van je iPhone met dit verborgen trucje

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 mei 2016 18:54 Anoniem
  RAM legen heeft zoal geen nut volgens Apple en met die cache ook maar mee oppassen. Neem bijvoorbeeld battery doctor en daar kan ik ook meer dan 1GB vrijmaken maar als ik dat doe ben ik wel bepaalde settings enz. kwijt. iPhone regelt dan allemaal zelf… https://discussions.apple.com/thread/2640806?start=0
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 mei 2016 18:56 Anoniem
  http://www.zdnet.be/achtergrond/180176/ram-geheugen-in-je-smartphone-is-meer-altijd-beter/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 juni 2016 23:41 f.bretschneider
  Werkt niet: er zijn onderaan mijn iPhone 4s-scherm geen tabbladen, maar een balk met ikonen:featured, top charts etc.
  Bij daarop klikken gebeurt er van alles maar niet de cach legen.
  FB
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.