Wozniak: 'Verschrikkelijke problemen met cloud'

© CIDimport

Wozniak: 'Verschrikkelijke problemen met cloud'

Geplaatst: 6 augustus 2012 - 06:37

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Redactie ID.nl

Steve Wozniak voorziet “verschrikkelijke problemen" in de komende vijf jaar door de verdere groei van cloudcomputing. Vooral het “weggeven" van je content gaat een rol spelen.

Wozniak, een van de oprichters van Apple, deed zijn uitspraken op een bijeenkomst waarin hij in een dialoog geraakte met het publiek over allerlei onderwerpen, meldt persbureau AFP. De meest opmerkelijke uitspraken deed hij toen hem werd gevraagd naar zijn visie op cloudcomputing.

“Dat alles naar de cloud gaat maakt me echt bezorgd", zei Wiozniak. “Ik denk dat het afschuwelijk wordt. Er zullen zich een hoop verschrikkelijke problemen voordoen in de komende vijf jaar." Wiozniak had het daarbij vooral over de transitie van de harddisk naar de cloud, waarbij apparaten zelf geen content meer lokaal hebben opgeslagen en alles dus op servers staat “ergens" op de wereld.

Alles weggegeven aan de cloud

“Met de cloud bezit je dus niets meer. Je hebt het allemaal weggegeven." Daarbij verwijst hij naar de verplichte juridische overeenkomst die gebruikers aangaan met een cloudleverancier. “Ik wil het gevoel hebben dat ik iets bezit. Hoe meer we alles overbrengen naar het web, in de cloud, hoe minder we daar controle over hebben."

Wozniak was op een bijeenkomst waar het stuk “The Agony and the Ecstasy" werd opgevoerd, niet in zijn originele versie uit 1961 maar de versie waarin Mike Daisey een twee uur durende monoloog opvoert over de werkomstandigheden in Apple's fabrieken in China. Dat stuk kreeg bekendheid doordat een radiozender het deels uitzond, maar waarvan later bleek dat een deel van de one-manshow was verzonnen.

'Werkomstandigheden China verbeteren zich'

Wozniak zei daarover dat hij verwachtte dat de werkomstandigheden in China verbeteren naarmate het land rijker wordt. Hij zei verder dat het goed was de discussie over werkomstandigheden te voeren, maar dat het niet paste om Foxconn, die de fabrieken namens Apple runt, of Apple zelf te veroordelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten