Yahoo geeft gebruikers fotodienst Flickr 1 terabyte gratis

Door: tonie-van-ringelestijn | 21 mei 2013 10:15

Nieuws

Yahoo geeft de gebruikers van zijn fotodienst Flickr voortaan gratis 1 terabyte aan opslagruimte voor foto's op volledige resolutie.

De grote gratis opslagcapaciteit is onderdeel van de nieuwe versie van Flickr die Yahoo maandagavond presenteerde. De fotodienst, die Yahoo in 2005 overnam, heeft ook een nieuwe vormgeving en een nieuwe Android-app gekregen. Verder is het mogelijk om full-hd filmpjes van maximaal 3 minuten op te slaan in plaats van 90 seconden.

Kritiek

Yahoo kreeg de laatste jaren veel kritiek van gebruikers dat het weinig had verbeterd aan Flickr sinds de overname. De site moest het vooral hebben van de verkoop van Pro-accounts voor 50 dollar per maand met ongelimiteerde foto-opslag. Gratis gebruikers kregen slechts 300 MB opslagruimte. Dat wordt nu dus een gratis aanbod van 1 terabyte. Er blijven twee upgrade-opties: wie geen advertenties bij de foto's wil zien, betaalt 50 dollar per jaar en een extra terabyte kost 500 dollar per jaar.

Concurrentie

Concurrenten als Facebook, Instagram en Google+ bieden ongelimiteerde foto-opslag, maar niet op de volledige resolutie. Bij Google+ is opslag van afbeeldingen op het grootste formaat wel mogelijk, maar voor foto's die breder dan 2048 pixels zijn geldt een gratis limiet van 15 GB. Die 15 GB wordt overigens gedeeld over Google Drive, Gmail en Google+ Photos.

Opslag andere bestanden

Een ontwikkelaar heeft dinsdag op Github al een proof-of-concept gezet van code die andere bestanden dan foto's omzet naar het png-formaat en ze opslaat in de Flickr-cloud.

Lees hier wat de gevolgen voor Flickr Pro-gebruikers zijn.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Yahoo geeft gebruikers fotodienst Flickr 1 terabyte gratis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.