YouTube video's downloaden en opslaan op je pc, iPhone of Android-apparaat

Door: jim-martin | 11 juli 2014 14:32

How To

In september 2013 kondigde YouTube aan dat offline weergave op de mobiele apps zou worden toegevoegd. Maar dat is helaas nog steeds geen realiteit. Het goede nieuws: het is eenvoudig om YouTube video's te downloaden om ze later te bekijken op je pc, smartphone, of tablet.

YouTube video's downloaden via browser

Er zijn veel manieren waarop je YouTube-video's kunt downloaden, met een browser plug-in, of door de URL van de video in een andere website te plakken. Hier maken we gebruik van KeepVid, maar Freemake Video Converter en Freemake Video Downloader zijn ook goede alternatieven als je software wilt die de gedownloade video's ook naar andere formaten kan converteren.

1. Ga naar www.youtube.com en zoek een video die je wilt downloaden. Kopieer de URL in de adresbalk van je browser: Je kunt de URL meestal markeren door op de adresbalk te klikken, maar drie keer klikken zou ook moeten werken. Druk vervolgens op Ctrl+C om het gemarkeerde adres te kopiëren.

2. Ga naar keepvid.com en klik in het vak aan de linkerkant van de Download knop. Druk op Ctrl+V om de gekopieerde URL te plakken, en klik op Download. De beschikbare versies van de video verschijnen onderaan.

3. Kies het formaat dat je wilt uit deze lijst. We raden MP4 aan voor de beste compatibiliteit, en ga voor de hoogste kwaliteit - in dit geval is het 720p. Klik simpelweg op de link om de download te starten - negeer de opvallende advertenties op de pagina die helemaal geen download links zijn.

4. Kijk in je Downloads map, of klik op de gedownloade video in de statusbalk van je browser (wij gebruiken hier Chrome) om de video te bekijken. Je kunt het bestand ook naar een andere computer kopiëren of op een ander apparaat zetten.

Voor meer informatie over het downloaden van YouTube-video's en in hoeverre dit legaal is: Lees dit artikel van onze Britse collega's van PC Advisor.

Mp3 muziek downloaden van YouTube

Soms wil je misschien alleen de audio van een video op YouTube downloaden. Het proces is vrijwel identiek aan het hierboven beschreven proces, alleen gebruik je nu http://www.listentoyoutube.com/ om de URL naartoe te plakken in plaats van KeepVid.com.

Als de conversie niet automatisch plaatsvindt, klik op de blauwe Go knop, en je zult het proces te zien krijgen. Klik tenslotte op de downloadlink wanneer deze verschijnt. Vervolgens kun je het bestand zoals enig ander MP3-bestand behandelen, zoals naar een MP3-speler overzetten en synchroniseren met een smartphone of tablet.

YouTube afspeellijsten in één keer downloaden

KeepVid is een handige website als je zo nu en dan eens een YouTube video wilt downloaden, maar als je een heleboel video's wilt downloaden, of een afspeellijst, probeer dan eens ChrisPC Free VideoTube Downloader.

Let op: Zorg dat je tijdens de installatie geen andere programma's mee installeert, dus lees de instructies en informatie goed door en klik op Decline wanneer er iets wordt aangeboden dat niet ChrisPC Free VideoTube Downloader is. Door op Decline te klikken annuleer je de installatie niet, en de software zal uiteindelijk gedownload en geïnstalleerd worden.

Het mooie aan het programma is dat het automatisch video's toevoegt wanneer je de URL in je browser kopieert. Dit kun je doen door de URL in de adresbalk van je browser te markeren wanneer je op de pagina van de video die je wilt bent en op Ctrl+C te drukken.

Om een afspeellijst te downloaden, klik allereerst op de afspeellijst in YouTube, en kopieer de URL van de adresbalk van je browser net als bij een enkele video. Alle video's in je afspeellijst zullen aan de VideoTube Downloader worden toegevoegd. Je kunt op de Process all files knop drukken om ze allemaal te downloaden.

Wanneer je een YouTube URL kopieert, zie je de video thumbnail en gegevens verschijnen in de FreeVideoTube Downloader. Klik op de oranje Download knop om het naar je harde schijf op te slaan. Links onderaan staan opties voor het downloaden van verschillende versies (kies altijd de hoogst mogelijke resolutie) en converteer het gedownloade bestand naar een formaat dat compatibel is met je mobiele apparaat. Dit is zelden nodig omdat vrijwel alle YouTube video's gedownload kunnen worden als MP4 bestand, wat iPhones, iPads, en Android-smartphones en -tablets standaard kunnen afspelen.

Voor Android-apparaten, kopieer gewoon het MP4 bestand naar de juiste map, doorgaans Movies, via Windows Verkenner. Je kunt het vervolgens afspelen met de Gallery app of een andere videospeler.

Als je een iPhone of iPad hebt, importeer het bestand in iTunes en synchroniseer het vervolgens met je iOS-apparaat. Je kunt ook het bestand via het Apps tabblad verslepen naar je iPhone of iPad wanneer je in iTunes op je apparaat klikt. Het enige wat je nodig hebt is een app, zoals Good Reader of een andere video app die bestanden via deze methode kan overzetten.

Uiteraard kun je YouTube video's direct naar je smartphone of tablet downloaden zonder dat je je pc of Mac hoeft te gebruiken.

YouTube video's naar je smartphone of tablet downloaden

Er zijn veel gratis apps beschikbaar op Google Play en in Apple's App Store, maar we zijn erachter gekomen dat TubeMate een geweldige keuze is voor Android, terwijl Tube Downloader - Free Video Download (van RoyalDevs) goed werkt op een iPad of iPhone.

Alle apps werken op dezelfde manier. Ze hebben een webbowser, die gewoonlijk YouTube of de mobiele versie van YouTube als homepage heeft - of een bladwijzer. Je gebruikt de browser om een video te vinden die je wilt hebben, net als op je pc. Wanneer de video begint te spelen komt er een bericht tevoorschijn met de vraag of je de video wilt downloaden (of opslaan). Druk erop en de video wordt gedownload.

Er kunnen opties zijn om het bestand een naam te geven of om te kiezen in welke kwaliteit je wilt downloaden, maar eenmaal gedownload zouden je video's toegankelijk moeten zijn via een apart tabblad binnen de app, gelabeld Files of Videos. Je kunt deze wanneer je maar wilt bekijken, zonder internetverbinding.

3 Reactie(s) op: YouTube video's downloaden en opslaan op je pc, iPhone of Android-apparaat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 juli 2014 10:28 f.bretschneider
  Ik vind MacTubes handiger. Dat is tevens een zoekmachine.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 december 2014 09:22 paul1114
  Geweldig! Ik hou van online apps, ze beschikbaar zijn voor alle tijd gebruiken. Blij dat ik mijn favoriete site te delen, het is: http://www.apowersoft.nl/gratis-video-downloader. Het is vergelijkbaar met Keepvid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 september 2015 12:02 Tinneke
  Duidelijk en helder uitgelegd, Top!
  Er is een tijdelijk filmpje op you tube.
  Als ik dit download volgens de hier boven beschreven strategie met keepvid.
  Lukt het dan om die nog te bekijken ook al is die van het youtube kanaal verdwenen is?
  Bedankt voor je antwoord :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.