Ziggo adviseert klanten over het verwijderen van het Flashback-virus

© PXimport

Ziggo adviseert klanten over het verwijderen van het Flashback-virus

Geplaatst: 27 mei 2012 - 11:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Ziggo heeft klanten die besmet zijn met het Flashback-virus een brief gestuurd waarin wordt uitgelegd hoe het virus van een Mac verwijderd kan worden. De provider stuurde eerder al een brief waarin het besmette klanten waarschuwde het virus snel te verwijderen.

Ziggo raadde klanten afgelopen maandag in een brief aan hun Mac te formateren en te voorzien van een schone installatie. Klanten die binnen vijf dagen geen actie hadden ondernemen zouden worden afgesloten van het internet. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Tool van Apple

Security.nl meldt dat Ziggo een tweede brief naar klanten heeft gestuurd waarin meer informatie wordt gegeven over het verwijderen van het virus. In de brief verwijst Ziggo naar de tool die Apple uitbracht om de Flashback-trojan van Mac OS X te verwijderen.

In de brief laat Ziggo klanten verder geen ondersteuning te zullen verlenen bij het verwijderen van het virus. De provider schrijft: "Houd u er rekening mee dat Ziggo niet verantwoordelijk is voor de inhoud van deze website en geen verdere ondersteuning kan bieden bij het verwijderen van virussen en internetwormen"

© PXimport

De brief van Ziggo met uitleg over het verwijderen van het Flashback-virus (bron: Security.nl)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten