Zo beheer je widgets op je iPhone

Door: evi-maquoi | 05 april 2020 12:51

How To

Om in één oogopslag de belangrijkste en meest actuele gegevens op je iPhone te bekijken, gebruik je widgets. Standaard krijg je bijvoorbeeld aandelenkoersen, het weer en nieuws te zien. Maar je kunt de widgets naar hartenlust aanpassen. In dit artikel leer je hoe je je widgets op iPhone sorteert, toevoegt en verwijdert.

Widgets sorteren

Met een swipe naar rechts in het begin- of toegangsscherm van je iPhone bekijk je je widgets. Bovenaan verschijnt een handige zoekbalk, daaronder tref je een aantal widgets. Om deze van volgorde te veranderen, scrol je helemaal naar beneden en tik je op Wijzig. Vervolgens krijg je een overzicht van alle apps waarvoor widgets beschikbaar zijn. Door op de drie streepjes helemaal rechts te tikken, kun je een bepaalde widget naar boven of beneden verplaatsen. Bevestig met Gereed. Sommige widgets kun je zelf nog verder aanpassen. Met behulp van het vinkje in de rechterbovenhoek kun je een menu bijvoorbeeld in- of uitklappen.

Widgets toevoegen

Widgets toevoegen, werkt ongeveer hetzelfde. Klik onderaan op Wijzig om in de lijst te komen, scrol naar beneden en tik vervolgens op de groene plustekens om widgets van bepaalde apps in je overzicht te plaatsen. Van sommige apps zijn er meerdere widgets beschikbaar. Zo kun je bij Kaarten bijvoorbeeld kiezen tussen Kaarten: dichtbij en Kaarten: openbaar vervoer. De standaard widget Tips is een aanrader. Die geeft je handige weetjes over het gebruik van je iPhone. Als er nieuwe widgets beschikbaar zijn, krijg je daar onderaan in het overzicht een melding van.

Widgets toevoegen
Een widget toevoegen is erg eenvoudig.

Widgets verwijderen

Zijn er widgets in je overzicht die je eigenlijk nooit bekijkt of gebruikt? Dan kun je die ook heel simpel verwijderen met het rode minteken. Bevestig je keuze met Verwijder. Handig, want teveel widgets maken je feed onoverzichtelijk. Voltooi je actie met de Gereed-knop.

0 Reactie(s) op: Zo beheer je widgets op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.