Zo check je het privacybeleid van al je iPhone-apps

Door: Justin Doornekamp | 14 maart 2021 16:28

Apple iPhone 12 Mini
How To

Sinds december afgelopen jaar is er een nieuw privacy-overzicht te vinden op de productpagina’s in de App Store van Apple. Dit overzicht moet meer inzicht geven in het privacybeleid van de apps die je in de Store vindt. Wil je het privacybeleid inzien van apps die je al op je iPhone hebt staan? Wij leggen uit waar je dat kunt vinden. 

Sinds december 2020 hebben productpagina’s in de App Store een nieuw gedeelte waarin ontwikkelaars zelf op een eenvoudige, toegankelijke manier uitleggen hoe ze met privacy omgaan. Hier kun je lezen hoe ontwikkelaars je gegevens, bijvoorbeeld je locatie en browsergeschiedenis, verzamelen en gebruiken. Dit moet volgens Apple bijdragen aan meer transparantie en meer controle over je gegevens. 

Hier vind je het privacybeleid

Scrol op een productpagina in de App Store naar beneden en je vindt onder Privacy van app snel en overzichtelijk welke gegevens worden gebruikt om je te volgen en ook welke gegevens er wel worden verzameld, maar niet worden gekoppeld aan je identiteit. Onder Zie details vind je nog wat extra details over de manier waarop er met je gegevens wordt omgegaan en hoe deze worden opgeslagen.

Wil je echt in de kleine lettertjes duiken, dan kun je een uitgebreide versie van het privacybeleid van een bepaalde app erop naslaan, door op een productpagina verder naar onder scrollen. Onder Informatie vind je Privacybeleid. Wanneer je daarop klikt, word je naar de website van de desbetreffende app-ontwikkelaar geleid, waar je meer informatie kunt krijgen over hoe de app met je gegevens omgaat. 

Apps op je telefoon

Wil je het privacybeleid inzien van apps die al op je telefoon staan, dan kun je natuurlijk de app opzoeken in de App Store en daar het privacybeleid bekijken.

Er is evenwel een iets makkelijkere manier, zonder dat je apps individueel hoeft op te zoeken. Ga daarvoor naar de App Store op je iPhone en tik op je profielicoontje rechtsboven in het scherm. Binnen het Account-menu kies je voor Aankopen, waarna je een lijst krijgt van alle apps die je in het verleden hebt gedownload (ook al ze niet meer op je telefoon staan). Wanneer je op een app tikt, kom je weer terecht op de productpagina en kun je op dezelfde manier als hierboven omschreven je privacygegevens checken. Druk weer op Aankopen om terug te gaan naar de lijst met gedownloade apps.

Het kan ook geen kwaad om eens naar de privacy-instellingen in iOS te kijken. In dit artikel nemen we deze instellingen onder de loep. 

0 Reactie(s) op: Zo check je het privacybeleid van al je iPhone-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.