Zo doe je dat: Importeer je iCal-agenda in Google

Door: Martin Gijzemijter | 10 augustus 2013 08:00

How To

Het zou leuk zijn als iedereen dezelfde apparatuur in huis had en daardoor gebruik kon maken van dezelfde mogelijkheden en opties. Maar helaas werkt dat niet zo. Een vervelende consequentie daarvan is dat iedereen die Google Calendar gebruikt dit niet kan synchroniseren met de iCloud-kalender. Gelukkig zijn daar, zoals altijd, trucjes voor.

Zonder app

Er zijn verschillende manieren om de agenda’s van Google en Apple samen te laten werken, maar de meeste manieren vereisen een app. Zo is er een app voor Android (ICalSync2) waarmee je een iCal-agenda kunt importeren en zijn er ook voor iOS voldoende oplossingen waarmee je Google Agenda’s kunt importeren. Maar wij zoeken naar een oplossing waarvoor we geen app nodig hebben, simpelweg omdat we directe integratie van de twee systemen willen realiseren. Dat is mogelijk, althans, deels.

Er zijn ook apps waarmee je de agenda’s samen kunt brengen.

Agenda delen

Wanneer je inlogt op iCloud en klikt op Agenda, dan zie je naast de namen van je agenda een pictogram staan dat lijkt op een wifi-signaal. Door op dit pictogram te klikken, kun je je agenda delen. Plaats een vinkje bij Publieke agenda, je krijgt dan een link die anderen (die de url weten) in staat stelt om de agenda te lezen.

Het enige nadeel van deze methode is dat het een alleen-lezen link is, oftewel via deze link kunnen geen nieuwe agenda-items toegevoegd worden, maar het stelt je in ieder geval wel in staat om de items die je op, bijvoorbeeld, je iPhone toevoegt, ook weer te geven in je Google Agenda. Althans, als deze methode out of the box zou werken, maar dat is niet zo. Wanneer je deze link zou importeren in je Google Agenda, krijg je namelijk een foutmelding. Gelukkig is ook daar weer een trucje voor.

Via een knop in iCloud kun je je agenda delen.

Link converteren

Deel je agenda via iCloud, en kopieer de link die je krijgt naar je klembord. Surf vervolgens naar https://icaltogcal.com/ en plak de link in het veld dat je ziet. Klik op Continue, en je krijgt een nieuwe link. Kopieer deze link wederom naar je klembord en open je Google Agenda. Klik nu op het pijltje naast Andere Agenda’s en selecteer Toevoegen via URL. Plak de URL uit je klembord, en voila, de items uit je iCal-agenda worden in je Google Agenda getoond.

Het is jammer dat je op deze manier geen items in je iCal-agenda kunt plaatsen, maar je hebt in ieder geval een centrale plek waar je al je iCal-agenda’s kunt laten samenkomen.

Converteer de link in iCalToGCal, en je kunt hem gebruiken in je Google Agenda.

3 Reactie(s) op: Zo doe je dat: Importeer je iCal-agenda in Google

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 september 2014 12:35 Anoniem
  Werkt goed, ik krijg mn kalenders van iCal te zien in google Calender. Maar als ik later iets toevoeg verschijnt dit niet in google Calender. Klopt dat? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Hij zou toch altijd moeten blijven syncen, ook al is het "alleen lezen"?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2015 12:07 Anoniem
  Het werkte perfect! Maar sinds kort (een week of zo) krijgt google cal niks meer binnen via de bovenstaande methode. De links staan er nog in maar er wordt geen informatie binnengehaald. Kan dit te maken hebben met de laatste update van Google Calender?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juli 2016 13:21 Anoniem
  Werkt super, erg blij mee. Liep er al lang mee te worstelen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.