Zo gebruik je iCloud Drive ook in Windows

Door: Martin Gijzemijter | 01 januari 2015 15:09

How To

Met iCloud Drive lanceert Apple een concurrent voor diensten als Dropbox en OneDrive. iCloud was natuurlijk al een opslagdienst, maar nog niet eerder was het mogelijk om die bestanden te verkennen. iCloud Drive brengt daar verandering in. Maar hoe zit dat als je in Windows werkt?

iCloud Drive activeren

Voordat je aan de slag kunt met iCloud Drive, dien je de dienst eerst in te schakelen op je iOS-apparaat (bijvoorbeeld je iPad). Tijdens de installatie van iOS 8 heb je al de vraag gekregen of je iCloud Drive wilde bijwerken. Wanneer je ervoor hebt gekozen om dat niet te doen, kun je dat alsnog doen via Instellingen. Navigeer naar Instellingen / iCloud en druk vervolgens op iCloud Drive. Wanneer je drukt op Werk bij naar iCloud Drive, zal je account geconverteerd worden. Lees ook: Welke clouddienst past bij jou?

Let op: dit is niet meer terug te draaien. Houd er rekening mee dat je alleen zult kunnen delen met andere iOS-apparaten indien zij op iOS 8.x, Windows of OS X Yosemite draaien. Veel mensen realiseren zich niet dat wanneer ze een iPhone 4 hebben met iOS 7, dat zij documenten in Pages niet meer kunnen delen met Pages op een iPad Air met iOS 8 (dat kon met iCloud 'oude stijl' dus wel). Dat is iets om bij stil te staan.

Activeer iCloud Drive op je iOS-apparaat, maar denk daar wel even goed over na.

iCloud voor Windows downloaden

Heb je iCloud Drive eenmaal ingeschakeld, dan dien je iCloud te downloaden voor Windows (of de software bijwerken als je dit al gedaan had). Je downloadt het programma via de site van Apple. Na het installeren dien je de computer opnieuw op te starten. Klik op Start, tik iCloud en selecteer de optie iCloud die verschijnt in het startmenu of startscherm. Om iCloud Drive te kunnen gebruiken, plaats je een vinkje bij iCloud Drive en klik je op Toepassen.

Voordat je iCloud Drive kunt gebruiken, dien je eerste bijbehorende software te downloaden en installeren.

Bestanden delen met iCloud Drive

Het delen van bestanden met iCloud Drive is nu net zo eenvoudig als het delen met bijvoorbeeld Dropbox, omdat er aan de zijkant in Windows Verkenner (onder het kopje Favorieten) een optie iCloud Drive is bijgekomen, waar je bestanden en mappen gewoon naartoe kunt slepen. En ook al heeft Apple bestandsbeheer op zijn clouddienst lange tijd tegen gehouden, je kunt eindelijk in iCloud gewoon mappen aanmaken, bestanden verslepen enzovoort. Helaas worden foto's niet automatisch gesynchroniseerd met iCloud Drive, daarvoor wordt weer een kopje iCloud foto's aangemaakt onder Favorieten.

iCloud Drive is nu een optie onder Favorieten, net als Dropbox bijvoorbeeld.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je iCloud Drive ook in Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.