Zo haal je verwijderde Safari bladwijzers terug

Door: christopher-breen | 11 augustus 2014 10:15

How To

Je hebt onlangs een grote schoonmaak gehouden en daarbij heb je ook een aantal Safari bladwijzers verwijderd. Nu blijkt echter dat je er toch weer een aantal van nodig hebt. Heb je wel een Time Machine back-up, maar weet je niet waar je je oude bladwijzers kunt vinden? Wij helpen je uit de brand.

In de Finder, houd de Option toets ingedrukt en kies Go > Library. (De Library optie verschijnt pas als je Option ingedrukt houdt.) Open in het nu zichtbare Library venster de Safari map. Daarin zul je het Bookmarks.plist bestand zien staan. Daar slat Safari haar bladwijzers op.

Doe nu een beroep op Time Machine door op het icoon in de Dock the klikken of op het icoon in de menubalk, en kies Enter Time Machine. De Time Machine interface verschijnt, en blijft het Safari venster weergeven. Ga nu terug in de tijd totdat je de laatste versie van Bookmarks.plist ziet staan die is opgeslagen voordat je er een zooitje van gemaakt hebt.

Klik op Restore. Er zal worden gevraagd of je het origineel of beide versies wilt bewaren, of het huidige bestand wilt vervangen. Als je terug wilt gaan naar hoe het vroeger was, kies dan voor Replace.

Als je ervoor kiest om ze allebei te houden, zal het oudere bestand de naam Bookmarks (original).plist krijgen. Onder deze omstandigheden zal Safari geopend worden en de opgeschoonde set bladwijzers waar je nu spijt van hebt gebruiken. Om de oudere, grotere set te gebruiken, wijzig de naam van het meest recente bestand in zoiets als Bookmarks (opgeschoond).plist en verwijder (original) van het herstelde bestand, zodat de bestandsnaam Bookmarks.plist is. Hierna zal Safari het oudere bestand gebruiken, met de ongewijzigde verzameling bladwijzers.

1 Reactie(s) op: Zo haal je verwijderde Safari bladwijzers terug

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 oktober 2014 07:34 Anoniem
  Beste Christopher,

  Ben een aantal bookmarks kwijt en heb timemachine draaien alleen als ik in het verleden kijk is zowel de map safari als bookmarks niet te vinden.

  Enig idee hoe dit kan en is er nog een andere oplossing?

  Alvast bedankt.
  M.v.g. James
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.