Zo gebruik je de deelknop op je iPhone

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 april 2017 08:05

Deelopties
Apple

De deelknop in iOS is erg handig om content op allerlei verschillende manieren te delen. Je kunt hem zelfs gebruiken om printopdrachten uit te voeren. Hier laten we zien hoe je de deelopties in iOS naar je hand kunt zetten.

In iOS kun je door middel van de deelknop allerlei dingen delen, zoals bijvoorbeeld afbeeldingen, contacten en webpagina's. Je kunt via de deelknop kiezen op welke manier je deze content wilt delen en met wie.

Deelknop

De deelknop kun je in vrijwel alle applicaties benaderen. De knop is een vierkantje met een ophoogwijzend pijltje. Als je erop drukt, krijg je allerlei deelopties te zien, maar ook printmogelijkheden, opslaan in iCloud Drive, of mogelijkheden via andere apps.

Vansf iOS 8 kun je kiezen welke opties er door de deelknop worden weergegeven, zodat je alleen nog die opties te zien krijgt waar je ook echt gebruik van maakt.

Deelopties wijzigen

je kunt vanuit vrijwel elke app bij de deelknop komen. Daarom kun je voor vrijwel elke app de deelopties wijzigen. Druk dus in een willekeurige app op de deelknop.

Je krijgt nu een lijst te zien met daarin alle apps en opties die je kunt kiezen om de content mee te delen. Veeg met je vinger van rechts naar links over de opties en druk op Meer. Je kunt vervolgens de volgorde van de opties en apps wijzigen door je vinger op de drie horizontale streeptjes te houden en het item naar de gewenste plek te slepen.

Naast elke deeloptie staat tevens een schakelaar. Deze kun je op grijs zetten om die deeloptie uit te schakelen.

Deelknop
Deelknop
Deelknop

Niet universeel

Als je de deelopties in een bepaalde app hebt aangepast, zul je merken dat je wijzigingen alleen in die specifieke app zichtbaar zijn. De deelopties worden in andere apps nog gewoon op de standaardmanier weergegeven. Dat komt doordat de wijzigingen in je deelopties niet universeel worden doorgevoerd. Daarom zul je ze voor elke app apart moeten wijzigen.

Op zich kan dat ook een voordeel zijn, omdat je in de ene app misschien andere deelopties gebruikt dan in de andere.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de deelknop op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.