Zo kun je je contacten overzetten naar je nieuwe iPhone

Door: Chwhynny Overbeeke | 30 november 2016 10:26

How To

Je hebt een nieuwe iPhone gekocht en wilt je contacten overzetten van je oude iPhone naar je nieuwe apparaat. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Als je een nieuwe iPhone gekocht hebt, is het handig als je op je nieuwe apparaat meteen al je contacten van je oude iPhone bij de hand kunt hebben In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig je contacten kunt overzetten. Lees ook: Zo kun je dubbele contacten samenvoegen op je iPhone.

Contacten overzetten met iCloud

De handigste methode om contacten over te zetten is iCloud. Als je iPhone op iOS 10 draait, krijg je meteen de optie te zien om iCloud te gebruiken.

Zorg dat op je oude iPhone is ingelogd op je iCloud account en een wifi verbinding heeft. Je kunt controleren of je bent ingelogd door naar Instellingen > iCloud te gaan. Als bovenaan de pagina je naam en je Apple ID worden weergegeven ben je ingelogd.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de optie om contacten te synchroniseren is ingeschakeld.

Je kunt nu een back-up maken door naar Instellingen > iCloud > Reservekopie te gaan en op Maak nu reservekopie te drukken. Afhankelijk van de hoeveelheid data en de snelheid van je internetverbinding kan het enige tijd duren voordat het back-up proces voltooid is.

Op je nieuwe iPhone krijg je bij het instellen van het apparaat de vraag om je Apple ID in te voeren. Wanneer er gevraagd wordt of je schoon wilt beginnen of wilt herstellen vanaf een back-up, moet je kiezen voor Zet iCloud-reservekopie terug. Selecteer de gewenste back-up in de lijst. De snelheid waarmee het terugzetten gaat is opnieuw afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en de hoeveelheid data.

Als het proces eenmaal voltooid is, wordt je iPhone opnieuw opgestart en kun je het apparaat gewoon gaan gebruiken.

Contacten overzetten met iTunes

Heb je geen iCloud account, dan kun je met iTunes je contacten overzetten van je oude naar je nieuwe iPhone.

In iTunes kun je een reservekopie van je oude iPhone maken.

Sluit je oude iPhone aan op je Mac met de Lightning-kabel. Open iTunes en zorg ervoor dat je de nieuwste versie van het programma hebt. Selecteer je oude iPhone en klik op Maak reservekopie.

Op je nieuwe iPhone krijg je bij het instellen van het apparaat de vraag om je Apple ID in te voeren. Wanneer er gevraagd wordt of je schoon wilt beginnen of wilt herstellen vanaf een back-up, moet je kiezen voor Zet iCloud-reservekopie terug. Selecteer de gewenste back-up in de lijst. De snelheid waarmee het terugzetten gaat is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en de hoeveelheid data.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je contacten overzetten naar je nieuwe iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.