Zo los je je Apple AirPods Pro-problemen op

Door: Justin Doornekamp | 18 november 2020 09:19

How To

De AirPods Pro zijn de eerste draadloze oordopjes van Apple met noise cancelling, maar de techniek om storende omgevingsgeluiden en ruis te dempen werkt niet altijd naar behoren. Ook Apple erkent dit nu en komt met een opossing voor je problemen met de AirPods.

Diverse gebruikers van de AirPods Pro meldden al maanden dat de oordopjes niet goed werken in luide omgevingen of tijdens het sporten en bellen. Zij horen dan gekraak of een statisch geluid. Ook zou de noise cancelling-functie niet goed werken, waardoor ongewenste geluiden op straat zelfs harder te horen zijn dan voorheen.

Sinds de lancering van de AirPods Pro in 2019 voerde Apple al diverse software-updates door om de problemen het hoofd te bieden, maar nog steeds werken de oordopjes niet voor iedereen naar behoren.

Reparatieprogramma

Pas recent erkende Apple dat er daadwerkelijk problemen zijn met de AirPods. Volgens Apple gaat het overigens om een klein aantal gebruikers. Als jouw oordopjes ook niet goed werken, dan biedt het bedrijf nu een oplossing aan via een reparatieprogramma. Je kunt dan je krakende oordopjes gratis bij een erkende serviceprovider of naar de Apple Store brengen. Voorwaarde is wel dat je AirPods Pro vóór oktober 2020 zijn geproduceerd. De AirPods Pro kwam in oktober 2019 uit, dus iedereen die de oordopjes in het eerste jaar van de lancering kocht, kan last hebben van deze problemen. Binnen twee jaar na de aanschaf van de oordopjes kun je aanspraak maken op het reparatieprogramma van Apple.

Een werknemer van de Apple Store of de serviceprovider zal de oortjes dan eerst testen, voordat je een gratis vervanging krijgt. De AirPods Pro-case valt niet onder het reparatieprogramma.

Apple AirPods Pro

Wat kun je zelf doen?

Voordat je naar de winkel gaat, wordt geadviseerd om in ieder geval eerst de software voor je iPhone, iPad of Mac te downloaden. Ook kun je proberen om het gaas van de oordopjes schoon te maken met een droog wattenstaafje. Oorsmeer of ander vuil kan ervoor zorgen dat de ruisonderdrukking niet goed werkt of dat bastonen niet goed hoorbaar zijn en achtergrondgeluiden juist harder worden.

Bovendien kun je experimenteren met de zogenoemde Ruimtelijke audio-functie, die de oordopjes surround sound geven. Deze functie zet je aan door naar de Instellingen-app te gaan en op Bluetooth te klikken. Tik op het i-icoontje achter je AirPods Pro en zet de schuifknop achter Ruimtelijke audio aan.

Doen je oordopjes het nog steeds niet goed, dan kun je kijken of je aanspraak kunt maken op een vervanging.

0 Reactie(s) op: Zo los je je Apple AirPods Pro-problemen op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.