Zo maak je een schermopname op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 07 april 2021 11:21

Apple iPhone 12 Mini
How To

Iedere iPhone-gebruiker weet vermoedelijk wel hoe hij een screenshot kan nemen van zijn scherm. Dit is vaak met twee drukken op de knop geregeld. Maar weet je ook dat je een schermopname van je telefoonscherm kunt maken? 

Een schermopname maken is gelukkig niet erg ingewikkeld, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Tijdens een opname kun je verschillende apps openen en gebruiken, filmpjes bekijken en vrijwel al het andere dat je normaal ook kan doen op je telefoon. Alles wat je doet wordt vervolgens opgeslagen als een video, die je kunt delen op social media, uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of kunt versturen via e-mail.  

Opnameknop in Bedieningspaneel

Voordat je je scherm kunt opnemen, moet je de functie eerst aanzetten en toevoegen aan je Bedieningspaneel. Bedenk ook dat het opnameproces van je scherm per iOS-versie kan verschillen, dus check vooraf even welke versie van het besturingssysteem je gebruikt.

Om de schermopnamefunctie aan te zetten, ga je naar de Instellingen-app en tik je op Bedieningspaneel. In de lijst van regelaars zie je Schermopname staan. Als deze zich nog niet in het Bedieningspaneel bevindt, dan voeg je de optie toe door op het groene plusje te drukken naast Schermopname

Onder het kopje Toegevoegde regelaars kun je de optie Schermopname eventueel naar boven schuiven om de regelaars te rangschikken op welke je als eerste wilt zien in het Bedieningspaneel. 

Zorg dat de optie Schermopname tussen de toegevoegde regelaars staat.

Als je de schermopnamefunctie later niet meer gebruikt, dan kun je die hier ook weer verwijderen uit het Bedieningspaneel door op het rode minnetje drukken.

Scherm opnemen

Zet je microfoon aan als je ook geluid wilt opnemen.

Nu de schermopnamefunctie in het Bedieningspaneel staat, kun je starten met het opnemen van je scherm. Open het scherm dat je wilt opnemen en veeg omhoog om het Bedieningspaneel te openen. Heb je een iPhone X of nieuwer dan open je het Bedieningspaneel juist door naar beneden te vegen. Tik dan op de opnameknop. Na drie seconden wordt de knop rood en start de schermopname. Vervolgens wordt alles wat je op je telefoon doet opgenomen. Linksboven in het scherm kun je zien hoe lang je al aan het opnemen bent en als je op de opnametijd tikt dan wordt de opname beëindigd.

Wil je tijdens het opnemen van je scherm ook tekst inspreken, dan moet je nog even je microfoon aanzetten. 

Dit doe je door de schermopnameknop in het Bedieningspaneel ingedrukt te houden en vervolgens op het microfoon-icoontje te drukken. 

Klaar?

Ben je klaar met je opname, dan wordt je video opgeslagen in de Foto’s-app op je smartphone. Vanuit deze app kun je je video’s ook bewerken als je toch nog niet helemaal tevreden bent met het eindresultaat.   

0 Reactie(s) op: Zo maak je een schermopname op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.