Zo maak je ruimte vrij op je Apple Watch

Door: Justin Doornekamp | 13 augustus 2021 12:59

How To

De opslagruimte op je Apple Watch kun je gebruiken voor onder meer muziek, podcasts, foto’s en apps. Je smartwatch kan snel volraken, maar gelukkig zijn er manieren om wat opslagruimte vrij te maken.

Hoeveel opslag je horloge heeft, hangt af van het model. De eerste, tweede en derde generatie horloges hebben 8GB aan opslag, terwijl de Apple Watch Series 4 16 GB heeft. De Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE zijn zelfs uitgerust met 32 GB. Net als bij veel andere Apple-apparaten is het niet mogelijk om meer opslag te bij te kopen, dus je zult zuinig moeten omspringen met de ruimte die je hebt. Want de volledige opslagruimte kun je nooit gebruiken: circa 3 GB wordt al in beslag genomen door het besturingssysteem. Ook het nieuwe besturingssysteem dat in het najaar verschijnt, watchOS 8, zal ongeveer net zoveel ruimte in beslag nemen. 

Inzicht krijgen in opslagvreters

Wil je ruimte vrijmaken op je horloge, dan kun je uiteraard willekeurig wat apps van je telefoon verwijderen, maar Apple maakt het je net iets makkelijker en biedt inzicht in welke apps de meeste ruimte in beslag nemen op je horloge. Zo voorkom je dat je apps verwijdert die eigenlijk helemaal niet zoveel ruimte in beslag nemen.

Ga op je smartphone naar de Watch-app en kies bij Mijn Watch voor het horloge dat je wilt opschonen. Onder Algemeen kies je voor Gebruik. Bovenin het scherm zie je per app hoeveel opslagruimte er in gebruik is. Dit is de totale ruimte die de app in beslag neemt, dus inclusief bijvoorbeeld opgeslagen nummers in de Muziek-app. De grootste opslagvreters vind je bovenaan in de lijst. Doorgaans zijn dit de apps waarmee je media op je horloge hebt gedownload, denk dus aan muziek, maar ook podcasts en audioboeken. 

beste wearables 2017

Apps verwijderen

Nu je weet welke apps de meeste ruimte in beslag nemen, kun je degene die je niet gebruikt verwijderen. Dit kun je doen door op je Apple Watch het icoontje van de app ingedrukt te houden en vervolgens op het kruisje te drukken, zoals je dat ook op de iPhone doet.

Een snellere manier is door in de Watch-app op je telefoon te gaan naar Beschikbare apps. Onder Geïnstalleerd op Apple Watch kun je apps deinstalleren of media verwijderen.

Je kunt ook voorkomen dat media automatisch wordt gedownload op je horloge, denk aan podcasts die iedere week verschijnen. In het geval van podcasts kun je bijvoorbeeld naar Podcasts gaan in de Watch-app op je telefoon. Kies hier in plaats van Luister nu voor Aangepast. Je kunt dan zelf bepalen of en wanneer je de podcasts wilt downloaden. 

0 Reactie(s) op: Zo maak je ruimte vrij op je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.