Zo maak je screenshots in iOS 11

Door: Ronald Smit | 18 oktober 2017 09:58

Screenshots zijn in iOS 11 nu ook direct te bewerken
How To

De 'workflow' betreffende het maken van schermafbeeldingen in iOS 11 is iets gewijzigd ten opzichte van vorige versies. Zo kan je nu direct krabbels toevoegen na het maken. Zo kun je screenshots maken in iOS 11.

De basis voor het maken van een screenshot (schermfoto) in iOS 11 is hetzelfde gebleven. Ofwel: druk gelijktijdig op de aan/uit-knop en de home-knop. Je hoort dan het geluid van een camerasluiter en klaar. Althans, bijna. Want in iOS 11 verschijnt nu linksonder in beeld een paar seconden een kleine preview van de gemaakte schermfoto. Doe je niks, dan verdwijnt deze vanzelf en wordt de screenshot als vanouds op de Filmrol bewaard. Tik je echter op de preview, dan opent de net gemaakte screenshot in een eenvoudige editor.

Annoteer screenshots direct in iOS 11

Pen, potlood, markeerstift

In de 'editor' tref je alle bekende basistekengereedschappen aan. Of beter wellicht: annoteergereedschappen. Want dat is waar deze editor primair voor bedoeld is: het toevoegen van markeringen en dergelijke. De markeerstift is bruikbaar voor het markeren van tekst, al ontbreekt het welbekende felgeel. Als je tekst wilt toevoegen aan een screenshot tik je op het plusje helemaal rechts onderin beeld, gevolgd door een tik op Tekst. Tik vervolgens op het geplaatste tekstblokje en dan op Wijzig. Op dezelfde manier -via de plusknop - is het mogelijk om een handtekening te plaatsen op een screenshot (van bijvoorbeeld een in te vullen formulier).

Het 'plusmenu' beschikt verder over vormen en een vergrootglas. Dat vergrootglas wordt op de afbeelding geplaatst en via het groene handgreepje is de versterkingsfactor instelbaar. Met het blauwe sleep je de loep groter of kleiner. Op die manier zijn kleine onderdelen in een screenshot eenvoudig te benadrukken. Kortom: een handig setje gereedschappen om dingen snel mee te verduidelijken. Tik op Gereed en Bewaar in Foto's om de bewerkte schermfoto op te slaan. Of verwijder hem als je je bedenkt.

0 Reactie(s) op: Zo maak je screenshots in iOS 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.