Zo maak je uitzonderingen voor de Niet Storen-modus op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 11 oktober 2019 06:20

Blog

Of je nu een film aan het kijken bent of in een vergadering zit: soms wil je gewoon even niet gestoord worden. Gelukkig is er een Niet Storen-modus op je telefoon, waardoor oproepen en meldingen worden stilgehouden. Wil je toch bepaalde binnenkomende telefoontjes en berichten wel ontvangen, bijvoorbeeld van je partner of je kind? Dan moet je een uitzondering instellen op je smartphone. Zo werkt dat.

De Niet Storen-modus kun je in het bedieningspaneel vinden bij het icoontje met een halve maan erop.

Na de komst van iOS 12 is het een stuk gemakkelijker geworden om uitzonderingen te maken op deze Niet Storen-modus voor een hele groep. Ga naar de Instellingen op je iPhone en klik op Niet Storen. Zet de knop achter Niet Storen aan. In hetzelfde menu vind je Sta oproepen toe van. Hier heb je de keuze tussen Iedereen, Niemand en Favorieten. Je kunt ook uitzonderingen maken voor een bestaande groep. Via iCloud op je Mac kun je dit soort groepen aanmaken.

Als je een contactpersoon hebt die jou wel mag storen, maar die niet in je favorietenlijst staat, dan kun je nog steeds een uitzondering maken door de Niet Storen-modus toe te passen op die ene contactpersoon.

Dit doe je door naar je contacten te gaan en de naam in te tikken van de persoon die jou wel mag storen. Klik op zijn of haar naam en druk rechtsboven op Wijzig. Daar vind je het kopje Beltoon. Klik erop en schakel vervolgens de optie Altijd aan voor noodgevallen in. Wil je naast telefoontjes ook sms’jes blijven ontvangen van deze persoon? Ga dan één stap terug en klik op Sms-toon, waar je opnieuw Altijd aan voor noodgevallen kan inschakelen. Op deze manier ontvang je altijd telefoontjes en berichten van individuele contactpersonen, zelfs als je ze niet als favoriet hebt aangemerkt.

iphone 11

0 Reactie(s) op: Zo maak je uitzonderingen voor de Niet Storen-modus op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.