Zo neem je gratis de audio van een Mac op

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 12 oktober 2013 08:00

Apple

Stel: Je bent op je Mac audio aan het afspelen die je graag wilt vastleggen. Er zijn verschillende manieren om dit gratis te doen (maar ze kunnen ingewikkeld zijn), of je gaat voor een eenvoudige manier die geld kost. Wij bespreken hier een oplossing die zowel gratis als eenvoudig is!

Een gratis manier, die ook nog eens eenvoudig is, is de open source-applicatie WavTap. Download gewoon het bestand, dubbelklik erop om WavTap te installeren, en er verschijnt een WavTap-icoon in je menubalk.

Kies Start Recording in dat menu, en je Mac neemt alles op wat er afgespeeld wordt (inclusief systeemmeldingen). Klik op Stop Recording en de opname wordt als WAV audio bestand op je bureaublad opgeslagen.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite Macworld.com, geschreven door Christopher Breen (@BodyofBreen). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

1 Reactie(s) op: Zo neem je gratis de audio van een Mac op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 oktober 2013 16:43 Anoniem
    Is dat het enige wat je wilt aanraden?

    Je vergeet de ingebouwde Quicktime Player waarmee je audio, video en screencapturing kan vastleggen. Wil je youtube ofzo overnemen dan installeer je enkel soundflower nog even en ben je al helemaal gereed.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.