Zo omzeil je het codeslot van de iPhone (video)

Door: chris-koenis | 14 februari 2013 16:31

Video

Ook het codeslot van iPhones draaiend op iOS 6.0 en 6.1 is gemakkelijk te omzeilen. Een gebruiker ontdekte een nieuwe truc voor de laatste iOS-versies.

De bug in iOS 6.0 en 6.1 wordt gedemonstreerd in een YouTube-video. Door een combinatie van handelingen wordt de beveiliging van het codeslot omzeild en kan iemand zonder de benodigde code oproepen uitvoeren en de belgeschiedenis wissen, contacten wijzigen en foto's bekijken. In 2010 en ook 2008 had de iPhone met toenmalige iOS-versies last van soortgelijke bugs.

Complexe combinatie

In de hieronder ingebedde video wordt de truc uitgehaald op een iPhone 5. De omzeiling is mogelijk door op de noodoproepknop te drukken, de vergrendelknop ingedrukt te houden, de dan verschenen melding te annuleren, een noodoproep uitvoeren en direct annuleren, en de vergrendelknop opnieuw tweemaal indrukken.

Diezelfde knop moet vervolgens enkele seconde worden ingedrukt en tot slot moet men op exact het juiste moment weer een nieuwe noodoproep uitvoeren.

Na deze complexe combinatie verdwijnt het codeslot-scherm en is er toegang tot het menu contacten. Vervolgens is het mogelijk om de lijst van contactpersonen in te zien en te wijzigen. Ook kunnen oproepen worden uitgevoerd en zijn foto's op de iPhone te bekijken door een afbeelding bij een contactpersoon te wijzigen. Webwereld heeft Apple om een reactie gevraagd.

[youtube]MDkLpj3MM-c[/youtube]

0 Reactie(s) op: Zo omzeil je het codeslot van de iPhone (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.