Zo plan je een OV-route in Apple Kaarten

Door: lub-snoek | 01 juni 2017 14:18

How To

Sinds kort kan Kaarten ook in Nederland een route uitstippelen via het openbaar vervoer. Hier leggen we uit hoe je dat doet.

Kaarten

Om een route te plannen, vul je in de zoekbalk een adres of plaatsnaam in. Je krijgt nu zoals je gewend bent zoekresultaten te zien. Je merkt hier al dat bij het zoeken naar 'Almere' station Almere Centrum als resultaat te zien is. We kiezen gewoon het bovenste resultaat en tikken op Route.

Je krijgt nu de snelste route te zien met de auto. Onderin zie je echter een balk waarbij je kunt kiezen uit Auto, Te voet, Ov en Rit. Als je tikt op Ov, zie je de snelste route via het openbaar vervoer. Door het resultaat naar boven te swipen, zie je varianten met verschillende vertrek- en reistijden.

Openbaar vervoer

Wanneer je op Start drukt, zie je jouw vertrekpunt en de eerstvolgende halte van je reis. Je kunt zelfs tikken op bushaltes, om te zien welke vervoersbedrijven die halte aandoen. Door dit venster naar boven te swipen, zie je gedetailleerde informatie over de vertrektijden en eindstations van de verschillende bussen die langs de halte komen.

0 Reactie(s) op: Zo plan je een OV-route in Apple Kaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.