Zo stream je alles van je iPad naar je pc zonder Apple TV

Door: Martin Gijzemijter | 30 december 2014 07:57

How To

De mogelijkheid om de inhoud van je iPad - zonder kabels - op je televisie te tonen is echt fantastisch. Je hebt er alleen wel een Apple TV van 100 euro voor nodig. Maar het kan ook zonder. Als je niet streamt naar je televisie, maar naar je pc.

Met AirPlay kun je de inhoud van bepaalde apps (als ze AirPlay ondersteunen) via de Apple TV op je televisie tonen. AirPlay Mirroring gaat nog een stap verder. Hiermee kun je alles wat je op je iPad ziet, op je televisie toveren (dus zelfs de Thuisschermen met pictogrammen, het menu Instellingen enzovoort). Je moet hiervoor wel een iOS-apparaat hebben dat dit ondersteunt, zoals een iPhone 4s of nieuwer, een iPad 2 of nieuwer, een iPad mini of nieuwer, of een iPod touch 5e generatie of nieuwer. Heb je geen Apple TV? Geen probleem. In deze workshop laten we je zien hoe je eenvoudig de inhoud van je iPad op je computer toont, met behulp van een programma genaamd Mirroring360.

Normaliter heb je voor AirPlay een Apple TV nodig, maar niet als je naar je pc streamt.

1 Mirroring360 downloaden

Om te kunnen streamen naar je Windows-computer (er is overigens ook een OS X-versie) moet je eerst het programma Mirorring360 downloaden. Dit programma is niet gratis (je betaalt er omgerekend zo'n 8,75 euro voor), maar je mag het wel zeven dagen gratis uitproberen. Lang genoeg dus om te bekijken of het wat voor je is. Wel even opletten bij de installatie, het vinkje dat men gebruiksgegevens mag versturen naar de ontwikkelaar staat automatisch aan.

Mirroring360 is niet gratis, maar kost altijd nog maar een tiende van een Apple TV.

2 Mirroring360 configureren

Direct na de installatie van Mirroring360 wordt het programma gestart. Je ziet nu drie tabbladen (de derde is puur informatief). In het bovenste tabblad geef je de computer een naam. Zo weet je iPad meteen op welk systeem de inhoud moet worden weergegeven. In het tabblad Advanced kun je aangeven of het programma automatisch met Windows gestart moet worden en of er een wachtwoord nodig is om AirPlay te gebruiken. Tot slot kun je hier ook aangeven op welke resolutie de inhoud moet worden weergegeven.

Geef je computer een naam, zodat de iPad weet waarmee hij moet verbinden.

3 Je iPad mirroren

Het mirroren van je iPad is nu kinderlijk eenvoudig. Je hebt er niet eens meer een app voor nodig. Schakel je iPad in en veeg met je vinger van beneden naar boven om het bedieningspaneel op te roepen. Daar zie je onderin de optie AirPlay (naast AirDrop). Druk op deze knop en selecteer vervolgens de naam van de computer die je zojuist hebt ingegeven in Mirroring360. Schakel vervolgens de optie Synchroon in, om de inhoud van je iPad weer te geven op je pc.

Met één druk op de knop tover je nu de inhoud van je iPad op je pc.

4 Computer wordt niet gevonden

Zie je de optie AirPlay niet staan, maar heb je wel een iPad die de functie zou moeten ondersteunen? Controleer dan eerst of je de laatste versie van iOS hebt geïnstalleerd via Instellingen / Algemeen / Software-update. Controleer daarnaast of de iPad en de computer waarmee je verbinding maakt, verbonden zijn met hetzelfde netwerk. De knop AirPlay verschijnt namelijk alleen als er binnen hetzelfde netwerk een apparaat wordt gevonden waarmee verbinding gemaakt kan worden.

Wordt de pc niet gevonden? Controleer dan of beide apparaten in hetzelfde netwerk zitten.

3 Reactie(s) op: Zo stream je alles van je iPad naar je pc zonder Apple TV

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 december 2014 11:54 Anoniem
  Is dit ook voor een oude TV 10 jaar oud
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 december 2014 13:16 Anoniem
  Nee alleen voor super hightech tv's van minimaal 3000 euro en ook nog eens UHD en 3D.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2015 15:27 Anoniem
  Gratis alternatief is gebruik van KODI (voorheen XBMC). Vanuit de iPad is alle inhoud via Airplay door te geven op de PC.

  Daarnaast is er nog SHAREPORT4W, een gratis alternatief waarbij zeker muziek gestreamd kan worden. Overige inhoud ben ik niet zeker van.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.