Zo synchroniseer je foto's via de Android Facebook-app

Door: | 12 mei 2014 10:05

Apple

Als je veelvuldig foto's maakt met je Android-smartphone of tablet en je wilt deze delen via Facebook, dan is het handig als je in één keer al je foto's via de Facebook-app kunt plaatsen. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Open allereerst de Facebook-applicatie en zoek rechts bovenin naar drie dwarsliggende streepjes. Klik hierop en scroll een stuk naar beneden tot je de tussenkop Instellingen ziet staan. Hier direct onder staat Appinstellingen. Kijk bovenin onder Algemene instellingen en klik daaronder op Foto's synchroniseren.

Instellingen aanpassen

Als je de optie voor de eerste keer opent, staat de app ingesteld op Gesynchroniseerd. Dat zie je rechts onderin op het beeldscherm. De landingspagina laat de eerste keer een blauwe balk in het midden van het scherm zien. Druk hierop en je kunt van de optie gebruikmaken. Als je nu teruggaat naar Appinstellingen en Foto's synchroniseren krijg je een keuzemenu te zien. Hier kun je kiezen of je foto's alleen via wifi of ook met je telefoonabonnement wilt uploaden. Ga terug om de instellingen te bevestigen.

Bij Appinstellingen kun je alles omtrent de Facebook-app aanpassen.

Foto's delen

Als je naar de hompage gaat van de Facebook-app zie je in het midden onderin een camera-icoontje. Als je hierop drukt, kom je in de fotogalerij van je tablet of smartphone terecht en kun je de foto's aanklikken die je wilt uploaden. Als je dit gedaan hebt, druk je op het witte pennetje in het blauwe blokje rechts onderin. Je kunt nu aangeven waar de foto's gemaakt zijn en een bijschrift toevoegen. Klik rechts bovenin op Plaatsen en de foto's komen op Facebook te staan.

Met de middelste optie loop je geen risico op onverwachte kosten.