Zo verbind je je PS4-controller met je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 22 augustus 2022 09:58

PS4 controllers
How To

Ben je een fervente gamer en gebruik je je iPhone om onderweg te gamen? Dan is een controller toch wel fijn. Wist je dat je een PlayStation 4 controller kunt aansluiten op je telefoon? Of een PlayStation 5-controller? Dat werkt als volgt.

Wat heb je nodig?

Uiteraard een PS4-controller (al werken sommige Xbox-controllers ook) en een iPhone die minstens op iOS 13 draait. Je kunt ook een PS5-controller gebruiken: je hebt dan wel een iPhone nodig die minstens draait op iOS 14.5. 

Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en tik op Bluetooth. Zorg dat bluetooth aanstaat om nieuwe verbindingen toe te staan. Het is handig om je telefoon op dit scherm open te laten staan, omdat je dan direct kunt zien of de iPhone de controller herkent.

Op je controller druk je tegelijk de thuisknop en de Share-knop in (op een PS5-controller heet dit de Maak-toets) totdat het lampje op de controller begint te knipperen. Je zou nu direct DUALSHOCK 4 Wireless Controller moeten zien in het bluetoothmenu op je iPhone. Sluit je een PS5 controller aan dan zie je DualSense Wireless Controller

Tik op de naam van je controller en je hebt verbinding direct verbinding. Het lampje stopt dan met knipperen en kleurt rood.

Een controller aansluiten op een iPad (vanaf iPadOS 13 of vanaf iPadOS 14.5 bij een PS5-controller) kan ook en werkt op dezelfde manier.

Klaar met spelen? Verbreek dan de verbinding door in het bluetoothmenu op je iPhone op het i-icoontje te tikken achter de controllernaam en kies voor Verbreek.

Als je je controller weer opnieuw wil gebruiken op je console, dan moet je deze met een usb-kabel aansluiten op je PlayStation 4 of 5 en op de PS-toets drukken. Vervolgens verwijder je de usb-kabel en kun je de controller draadloos gebruiken. 

Ook met een PS5-controller kun je verbinding maken met een iPhone.

Bij problemen

Apple heeft nog wat tips als het niet lukt om de controller te verbinden met je iPhone. Zorg bijvoorbeeld dat je niet te veel bluetooth-apparaten tegelijkertijd probeert te verbinden. Je kunt namelijk maar een beperkt aantal apparaten tegelijk via bluetooth gebruiken met je telefoon.

Zie je een melding dat de verbinding is mislukt, dan kun je volgens Apple op de PS-knop drukken en wachten tot de controller verbinding maakt. Bij een instabiele verbinding kun je de controller loskoppelen en opnieuw laten verbinden met je iPhone.

Het is trouwens ook mogelijk om een PS4 of PS5-controller aan te sluiten op een Windows-pc!  

0 Reactie(s) op: Zo verbind je je PS4-controller met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.