Zo zet je alle belangrijke feestdagen in je iOS-agenda

Door: Ronald Smit | 17 januari 2021 14:35

How To

Nederland kent verspreid over het jaar flink wat feestdagen. Sommigen heel bekend en vergezeld van een vrije dag, anderen een stuk obscuurder. Je kunt ze allemaal in je iOS-agenda zetten.

Met dat ‘in de agenda zetten’ bedoelen we natuurlijk niet dat je dat met de hand moet doen. Veel te veel werk. Bovendien vallen niet alle dagen op precies herhalende tijdstippen, denk daarbij bijvoorbeeld alleen al aan iets als Pasen. Wat zou betekenen dat je voor elk jaar opnieuw alle bijzondere dagen lang zou moeten lopen. Gelukkig kan dat allemaal een heel stuk makkelijker met de app Feestdagen schoolvakanties NL.

Je betaalt per jaar in-app een bedrag van – momenteel - €1,09. Daarvoor krijg je een database met alle feestdagen die in ons land voorkomen, maar ook alle schoolvakantie. Met een paar tikken voeg je die toe aan je iOS-agenda. Alleraardigst: heb je toevallig ook een Mac in huis of een iPad enzovoort, dan wordt dat op al die apparaten beschikbaar dankzij iCloud.

Kiezen en toevoegen

Om dit alles te laten werken installeer je allereerst de app op je mobiele apparaat, ofwel bijvoorbeeld je iPhone of iPad. Start dan de app en koop een jaar aan agenda-data, voor nu zal dat ongetwijfeld 2021 zijn. Selecteer de categorieën aan feestdagen. Dat zal veelal Feestdagen NL zijn, eventueel Noemenswaardige dagen en Schoolvakanties. Andere culturen woonachtig in Nederland kunnen hun hart ophalen aan bijvoorbeeld de Islamitsche feestdagen, de Joodse kalender, Hindoe festivals en meer. Ook van diverse landen – waaronder onze ooster- en zuiderburen – kunnen feestdagen toegevoegd worden.

Praktisch is verder de ingebouwde cleaner, die verwijdert feestdagen die ooit door de app zijn toegevoegd. Dat is handig, want soms worden vaste dagen automatisch herhalend toegevoegd. Of je start de app al dan niet per ongeluk op een ander i-apparaat en voegt de agenda’s nogmaals toe. Na een jaar of wat ontstaat dan een puinhoop aan herhaalde meldingen op één dag. Met de cleaner-optie verwijder je alle ooit toegevoegde items (uiteraard alleen die door de app zijn toegevoegd en niet je eigen afspraken…) en begin je met een schone lei.

Praktisch tot slot: door de app aan je agenda toegevoegde items worden voorafgegaan door een Nederlands vlaggetje waardoor ze lekker opvallen (en je weet waar ze vandaan komen).

Feestdagen in iOS
Kies de feestdagencollectie die je wilt toevoegen aan de agenda.

0 Reactie(s) op: Zo zet je alle belangrijke feestdagen in je iOS-agenda

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.