Zo zet je Siri naar je hand

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 13 mei 2014 08:48

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Siri, Apples mobiele persoonlijke assistent is de Nederlandse taal niet machtig. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal niets aan haar hebt. Je kunt haar namelijk niet alleen opdrachten geven, maar ook corrigeren, zodat ze je beter begrijpt en minder last heeft van je Nederlandse accent.

In deze cursus laten we je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat de taalbarrière tussen jou en Siri zo min mogelijk problemen veroorzaakt. Deze cursus laat dus niet zien wat je allemaal met Siri kunt (zoals het openen van apps, het sturen van berichten enzovoort), maar wel hoe je ervoor kunt zorgen dat Siri daadwerkelijk doet wat je zegt, zonder dat je gefrustreerd raakt.

Siri versus spraakbediening

Hoewel Siri pas werd geïntroduceerd met de komst van de iPhone 4S, kennen de mobiele apparaten van Apple al langer spraakbediening. Zo was het voor de komst van Siri al mogelijk om mensen te bellen met een stemcommando of om muziek af te laten spelen. Net als Siri nu, werd spraakbediening toen ingeschakeld door de Thuisknop ingedrukt te houden.

Spraakbediening is dus eigenlijk de eenvoudige voorganger van Siri. De basisfunctionaliteit is hetzelfde, maar spraakbediening is minder interactief en kan minder handelingen uitvoeren. In tegenstelling tot de iPhone, heeft de iPad echter geen spraakbediening. Waarom we er dan toch een cursus over maken? Siri is standaard uitgeschakeld, en aangezien je iPad geen spraakbediening ondersteunt, zou je wellicht denken dat Siri ook niet wordt ondersteund, maar dit is lang niet altijd het geval.

Alleen de iPad 1 en 2 ondersteunen geen Siri, alle iPads na de iPad 3 en Mini kunnen wel gebruikmaken van de spraakassistent van Apple.

Het feit dat je iPad geen spraakbediening ondersteunt, betekent niet dat de tablet ook geen Siri ondersteunt.

Siri inschakelen en instellen

Wanneer je een iPad koopt en voor het eerst inschakelt, zal er niets gebeuren wanneer je de Thuisknop ingedrukt houdt. Zoals eerder genoemd, komt dat doordat Siri standaard uitgeschakeld is. Dat geldt niet voor alle iPads, uitsluitend voor degene die zijn ingesteld in een taal die Siri nog niet ondersteunt, waaronder dus Nederlands. Om Siri te kunnen gebruiken, zul je haar eerst moeten inschakelen.

Je doet dit door te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Siri. Zodra je de spraakassistent hebt ingeschakeld, kun je in aangeven in welke taal je Siri wilt gebruiken (Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans of Spaans), of Siri een mannen- of vrouwenstem moet hebben en of Siri altijd stemfeedback moet geven wanneer je iets vraagt. Een interessante extra optie in dit menu is Mijn info.

Wanneer je hierop drukt, kun je een persoon uit je lijst met contactpersonen selecteren (de bedoeling is dat je jezelf hier selecteert, maar daarvoor moet je jezelf wel hebben toegevoegd aan je eigen adresboek). Zo weet Siri wie jij bent, iets waar we later in deze cursus iets mee zullen doen.

Voordat je Siri kunt gebruiken, dien je de spraakassistent in te schakelen.

Commando's inspreken

Nu Siri is ingeschakeld, activeer je haar (hem als je een mannenstem hebt gekozen), door de Thuisknop een seconde ingedrukt te houden. Het scherm wordt zwart en je ziet de vraag "What can I help you with". Je kunt nu je vraag of een commando inspreken, maar je kunt ook wachten en niets zeggen, zodat Siri je een lijst geeft met commando's of vragen die je kunt inspreken.

Siri detecteert als het goed is wanneer je stopt met praten, waarna ze je vraag beantwoord of je commando uitvoert. Merkt ze de stilte niet op, druk dan op het pictogram met de microfoon om het commando of de vraag door te voeren. Diezelfde knop stelt je ook in staat om een nieuwe spraakopdracht te starten.

Door de thuisknop ingedrukt te houden, geef je Siri spraakopdrachten.

0 Reactie(s) op: Zo zet je Siri naar je hand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.