'Activision eiste Pro Controller voor Call of Duty op Wii U'

Door: Elmar Rekers | 17 juli 2012 10:19

Nieuws

De Pro Controller voor de Wii U is enkel door Nintendo ontwikkeld uit angst om toekomstige Call of Duty-games mis te lopen. Dat claimt althans Wedbush Morgan-analist Michael Pachter.

Pachter zegt tijdens een presentatie op de Develop-conferentie dat uitgever Activision waarschijnlijk heeft gedreigd met een Call of Duty-boycot voor de Wii U.

Dit omdat ze het niet zouden zien zitten de populaire schietgames geschikt te maken voor de tabletcontroller. "Er zijn gewoon niet veel games die er voordeel uit zullen halen", zegt Pachter over de GamePad van de Wii U.

"Activision heeft hierover niets tegen mij verteld, maar ik weet zeker dat ze voor hun grote games, zoals Call of Duty, hebben gezegd: 'we brengen het niet naar dit platform als jullie ons geen conventionele controller geven'. Nintendo heeft hieraan toegegeven."

Nintendo fanboys

Tijdens de toespraak had Pachter weinig positieve woorden over voor Nintendo's aankomende Wii U-console. "Ik zeg niet dat het een ramp wordt, maar ik meen wel dat ze denken: 'als we maar origineel blijven, dan zal alles wat we doen slagen'. Dit gaat alleen niet werken", zegt de analist.

"Hardcore-gamers zullen het wel kopen en Nintendo fanboys eveneens. Maar dat doen ze ook wanneer Nintendo een stuk karton uitbrengt en laat weten dat we er Mario op kunnen spelen." Nintendo's nieuwe Wii U-console zal later dit jaar op de markt komen. Een exacte releasedatum is er nog niet voor de spelmachine gegeven.

0 Reactie(s) op: 'Activision eiste Pro Controller voor Call of Duty op Wii U'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.