'Chrome streeft Firefox voorbij in Nederland'

Door: loek-essers | 10 juni 2011 11:22

Apps & Software

Internet Explorer 8 is de meest gebruikte browser van Nederland en in totaal heeft IE een aandeel van 65 procent. Grote groeier is Chrome, die inmiddels Firefox in Nederland voorbij is.

Dat blijkt uit gebruikscijfers van Hyves die naar buiten zijn gebracht via de blog. Het sociale netwerk heeft op moment van schrijven 11.343.399 leden, waarvan een grote meerderheid uit Nederland komt. "Hyves is een van de grootste websites in Nederland. Daardoor zijn de browserstatistieken een goede indicatie van de browserverdeling in Nederland", stelt het bedrijf.

'Chrome streeft Firefox voorbij'

In mei van dit jaar maakte 65 procent van de Hyves-gebruikers gebruik van Internet Explorer (IE). Versie 8 is het populairst met 48 procent, gevolgd door IE9 met een marktaandeel van 11 procent. IE7 is nog goed voor 7 procent van het gebruik, IE6 wordt niet meer (of door een verwaarloosbaar aantal leden) gebruikt om toegang te krijgen tot Hyves.

Chrome is in Nederland inmiddels Firefox ruim voorbij. De browser van Google heeft een marktaandeel van 17 procent, Firefox blijft steken op 12. Safari en Opera hebben respectievelijk een aandeel van 5 en 0,28 procent.

StatCounter

Zoals altijd met netmetingen verschillen de cijfers van verschillende webmeters van elkaar. Gekeken naar de maand mei bij StatCounter heeft IE in totaal een Nederlands marktaandeel van 57 procent en ligt Firefox met 19 procent nog voor op Chrome (15 procent).

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Chrome streeft Firefox voorbij in Nederland'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.