'Dead Space 3 en nieuwe Need for Speed binnen een jaar'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 mei 2012 12:51

Apps & Software

Uitgever Electronic Arts maakt bekend dat er voor april 2013 nieuwe games zullen verschijnen binnen de franchises Dead Space en Need for Speed. Daarnaast wordt er door EA al flink geïnvesteerd in de volgende generatie consoles.

EA doet de aankondigingen tijdens de bespreking van de financiële resultaten over het afgelopen fiscale jaar. Hieruit blijkt dat de uitgever het afgelopen jaar, dat eindigde op 31 maart, een omzet van 4,14 miljard dollar heeft gedraaid en dat de winst uitkwam op 76 miljoen dollar. Dit tegenover een verlies van 276 miljoen dollar in het voorgaande jaar.

Dead Space 3

Zowel de nieuwe Dead Space als de nieuwe Need for Speed zullen dus in het huidige fiscale jaar gaan verschijnen. Details over deze games werden er dinsdag nog niet gegeven, maar het is goed mogelijk dat de titels begin juni officieel onthuld worden tijdens de E3-beurs.

Geruchten over Dead Space 3 gaan al enige tijd rond. Zo doken er eind 2011 berichten op dat de horrorgame zich wederom zal ontvouwen rond hoofdpersoon Isaac en dat het spel zich gaat afspelen op een besneeuwde planeet. Waar EA dinsdag wel duidelijkheid over geeft is de komst van een nieuwe generatie consoles. Het bedrijf zal in fiscaal 2013 namelijk tachtig miljoen dollar investeren in ontwikkelingen voor de 'next-gen' gameapparaten.

FIFA 13

Naast het aankondigen van Dead Space 3 en een nieuwe Need for Speed, lijkt EA tegenover website Gamingbolt ook de eerste details te hebben prijsgegeven over FIFA 13. Volgens het gameblog zal de voetbalgame op 29 september verschijnen en is 'one touch control' de grootste vernieuwing aan de gameplay.

Deze functie zorgt ervoor dat verschillende elementen (balsnelheid, kracht van de speler, hoogte van de bal) invloed hebben op de manier waarop een voetballer de bal onder controle krijgt. Verder zou EA ook zaken als de 'impact engine' hebben aangepast en wordt er veel aandacht besteed aan realistische animaties.

0 Reactie(s) op: 'Dead Space 3 en nieuwe Need for Speed binnen een jaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.