‘Facebook places’ uitschakelen

Door: Robbin Ooijevaar | 20 december 2010 14:12

Apps & Software

Voor fervente mobiele Facebook-gebruikers is het misschien een leuke optie, maar er zijn genoeg mensen die hun locatie liever niet delen via het sociale netwerk. Facebook places maakt het mogelijk om aan te geven dat u ergens bent, bijvoorbeeld op het terras van het café op de hoek of bij een concert. Zo kunnen uw vrienden zien waar u uithangt, en omgekeerd.

Het is zelfs mogelijk om anderen op een locatie aan te melden, omgekeerd dus ook. Het is goed om uw Facebook places-instellingen na te lopen. Om Facebook places uit te schakelen doet u het volgende. Open Account / Privacy-instellingen en kies Instellingen aanpassen. Verander Plaatsen waar ik incheck van Alleen vrienden naar Aanpassen en kies Alleen ik. Wilt u niet in de lijst met aanwezige personen op een locatie worden opgenomen, verwijder dan het vinkje bij Inschakelen achter Geef me na het inchecken weer in 'Personen die nu hier zijn’. Als u niet wilt dat vrienden u aanmelden bij een plaats, kies dan achter Vrienden kunnen me bij plaatsen inchecken voor Uitgeschakeld.

Schakel alles wat met Facebook places te maken heeft uit in de geavanceerde privacy-instellingen.