'Gat tussen pc en game-consoles te groot voor Total War'

Door: Elmar Rekers | 02 april 2012 12:10

Apps & Software

De Xbox 360 en PlayStation 3 zijn niet krachtig genoeg om games uit de Total War-serie te kunnen draaien. Dat zegt Mike Simpson van ontwikkelaar Creative Assembly tegenover website Eurogamer.

Willen Microsoft en Sony de volwaardige Total War-ervaring op hun consoles aanbieden, dan zullen ze volgens Simpson snel met een nieuwe generatie op de proppen moeten komen. "De huidige generatie consoles kan deze games gewoonweg niet aan. Ze hebben veel te weinig geheugen", zegt de studio director.

"Dit is waarschijnlijk de voornaamste reden waarom een Total War-game momenteel niet zal werken op de consoles. Vaak wordt gedacht dat de interface het grote probleem is (bij rts-games op een console), maar het komt er eerder op neer dat dit gewoon nog nooit goed is uitgevoerd."

Speelsessies

Willen ontwikkelaars succesvol een strategiespel van de pc overzetten naar de consoles, dan zullen ze hier volgens Simpson op een geheel andere manier naar moeten kijken. "Console-gamers gaan namelijk niet vier of vijf uur achter elkaar spelen. Die speelsessies zijn veel korter", aldus Simpson. Of Creative Assembly voor de volgende generatie consoles een rts-game in de planning heeft maakt Simpson niet bekend.

Creative Assembly lanceerde onlangs onder uitgever Sega Total War: Shogun 2 Fall of the Samurai. Een standalone uitbreiding op Shogun 2 uit 2011.

[youtube]iPY3s1knsi4[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Gat tussen pc en game-consoles te groot voor Total War'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.