'Grand Theft Auto V wordt 5 keer groter dan GTA IV'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 maart 2012 11:06

Apps & Software

In Grand Theft Auto V kruipt de speler in de huid van hoofdpersonage Albert de Silva. Dat zegt althans een anonieme gebruiker van het Gamespot-forum, die claimt te hebben gesproken met een voormalig medewerker van Rockstar.

In het forumbericht, dat inmiddels door Gamespot is verwijderd, zet de dubieuze bron een groot aantal details uiteen over GTA V. Zo zal de spelwereld in deze nieuwe game volgens hem vijf keer groter worden dan die in GTA IV en heet het hoofdpersonage Albert de Silva.

Albert is een welvarende man en lid van een criminele factie van Vice City. Zijn zoontje Kevin zal eveneens een grote rol spelen in de game. "Kevin is een stereotype Call of Duty-speler. Hij is lui, waardeloos en scheldt er in online games lustig op los", zou de voormalig Rockstar-medewerker hebben verklapt.

Los Santos

De game speelt zich grotendeels af in Los Santos, een alternatieve versie van Los Angeles, en deze stad zou ongeveer de helft van de totale spelwereld beslaan. Welke gebieden de speler nog meer kan bezoeken blijft onduidelijk. Wel zullen er volgens de bron vliegtuigen te besturen zijn en kunnen auto's en wapens gemodificeerd worden.

In de online multiplayer kunnen spelers verder nog groeperingen vormen waarmee bepaalde opdrachten worden uitgevoerd. In de forumpost wordt als voorbeeld een overval op een wasserette gegeven. Deze multiplayer zal 32 spelers ondersteunen op de consoles.

Releasedatum GTA V

Tot slot verwacht de bron dat Grand Theft Auto V in mei 2013 zal verschijnen en dat er op de E3-beurs in juni een speelbare demo van de game beschikbaar is. Nogmaals: de bron is anoniem en niet bepaald betrouwbaar. De genoemde details dienen dus zeker met een korreltje zout genomen te worden.

Uitgever en ontwikkelaar Rockstar heeft zelf na het vrijgeven van de eerste trailer nog geen details over de game prijsgegeven. Rockstar liet onlangs weten dat het nog wel ´enkele maanden´ zal duren voordat er concrete informatie wordt gepresenteerd.

[youtube]QkkoHAzjnUs[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Grand Theft Auto V wordt 5 keer groter dan GTA IV'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.