'Grootste Zelda-game ooit in 2014 naar Wii U'

Door: Elmar Rekers | 05 september 2012 11:47

Nieuws

Nintendo zal in 2014 een geheel nieuwe Zelda-game lanceren voor de Wii U. Dat claimt website Wii U Daily van een anonieme bron binnen Nintendo te hebben vernomen.

Om van de nieuwe Wii U-console een succes te maken, heeft Nintendo veel games van topkwaliteit nodig. Dat er een nieuwe Zelda voor het platform in ontwikkeling is mag dan ook geen verrassing heten. Wel is het de eerste keer dat er details over de game naar buiten komen.

Volgens Wii U Daily zal de nieuwe Zelda-game in 2014 verschijnen. Een van de grote veranderingen binnen de serie is volgens de website de omvang van de spelwereld. Zo zou het de grootste Zelda-game tot op heden worden.

"Hoewel er ongeveer hetzelfde aantal dungeons aanwezig is als in vorige Zelda-games, zullen deze qua omvang aanzienlijk groter zijn. Ook verschillen ze enorm van elkaar", zegt de bron. "Sommige dungeons zijn zo groot dat ze in drie stukken zijn opgedeeld, en deze zullen letterlijk uren in beslag nemen om te doorlopen."

Skyward Sword

Voor de visuele stijl zou Nintendo teruggrijpen naar Skyward Sword, de Wii-game die in 2011 verscheen. Ditmaal zal het spel echter in Full HD speelbaar zijn. Ook is er een belangrijke rol voor de nieuwe tabletcontroller weggelegd. Volgens de bron heeft Nintendo deze GamePad zelfs in het leven geroepen met de nieuwe Zelda-game in het achterhoofd.

Nintendo zal zijn Wii U-console eind dit jaar lanceren. Een exacte releasedatum is er echter nog niet gegeven. Dinsdag doken er wel geruchten op dat de Wii U op 11 november in de Amerikaanse winkelschappen zal liggen.

0 Reactie(s) op: 'Grootste Zelda-game ooit in 2014 naar Wii U'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.