'Kingdoms of Amalur geflopt, problemen voor 38 Studios'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 24 mei 2012 11:17

Apps & Software

Medewerkers van game-ontwikkelaar 38 Studios hebben sinds 1 mei geen loon ontvangen. Dat meldt website Joystiq op basis van een betrouwbare bron. Oorzaak zou de slechte verkoop van Kingdoms of Amalur: Reckoning zijn.

Het lijkt er sterk op dat 38 Studios binnenkort noodgedwongen zijn deuren moet sluiten. Een bevestiging hiervoor is er door het management echter nog niet gegeven. "Het is op dit moment gewoon moeilijk te zeggen", vertelt de bron tegenover Joystiq.

De medewerkers van 38 Studios krijgen op zowel de eerste als de vijftiende dag van iedere maand uitbetaald. Sinds 1 mei hebben ze dus geen loon meer mogen ontvangen. Ook zou de ziektekostenverzekering vrijdagochtend worden stopgezet.

Kingdoms of Amalur: Reckoning geflopt

Gouverneur Lincoln D. Chafee van Rhode Island liet eerder deze week al weten dat er ontslagen zijn gevallen bij ontwikkelaar 38 Studios. De Amerikaanse staat heeft de spellenmaker altijd financieel ondersteund, maar doordat Kingdoms of Amalur: Reckoning is uitgedraaid op een flop, waren ontslagen volgens hem onvermijdelijk.

Met een mogelijk faillissement van 38 Studios zullen alle eigendommen van de ontwikkelaar in handen vallen van Rhode Island, inclusief de rechten op de Kingdoms of Amalur-franchise.

0 Reactie(s) op: 'Kingdoms of Amalur geflopt, problemen voor 38 Studios'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.