'Mafia 3 in ontwikkeling voor next-gen consoles'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 augustus 2012 14:11

Apps & Software

Mafia 3 is in ontwikkeling voor de Xbox 720 en de PlayStation 4. Dat schrijft de Tsjechische tak van website Eurogamer op basis van een anonieme bron bij uitgever 2K Games.

Mafia 2 verscheen exact twee jaar geleden, maar over een nieuw deel binnen de gangster-serie heeft 2K Games tot op heden nog niets losgelaten. Volgens de anonieme bron zou ontwikkelstudio 2K Czech echter al druk bezig zijn met het spel.

Aanvankelijk zou Mafia 3 een launchgame worden voor de volgende generatie spelconsoles, maar na een ontslaggolf bij 2K in 2011 zou dit niet langer haalbaar zijn. Bekend is wel dat de ontwikkelstudio momenteel op zoek is naar elf nieuwe werknemers, die moeten bouwen aan "de volgende AAA-titel".

Grand Theft Auto V

In maart doken er geruchten op dat 2K Czech samen met Rockstar aan GTA V werkte. Vooral de cutscenes die de Tsjechische studio voor Mafia 2 had gemaakt zouden in de smaak gevallen zijn bij Rockstar. Volgens diezelfde geruchten zouden de partijen 'technische geheimen' uitwisselen om van Mafia 3 een groter succes te maken dan zijn voorgangers.

Wanneer Mafia 3 moet verschijnen wordt uit het artikel niet duidelijk. Vooralsnog is het vooral wachten tot Microsoft en Sony hun next-gen spelconsoles gaan lanceren. Vermoedelijk zullen beide partijen de nieuwe apparaten tijdens de E3 van 2013 onthullen.

0 Reactie(s) op: 'Mafia 3 in ontwikkeling voor next-gen consoles'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.