'Nieuwe Xbox krijgt Wii U-achtige tabletcontroller'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 januari 2012 16:01

Apps & Software

De opvolger van de Xbox 360 krijgt vermoedelijk een tablet-achtige controller die veel gelijkenissen zal vertonen met de werking van Nintendo's Wii U. Dat meldt website Gamespot maandag op basis van anonieme bronnen.

Naast een multi-core CPU en een krachtige grafische chipset zal Microsoft dit jaar ook de nieuwe Xbox-controller uit de doeken doen. Zo claimt Gamespot althans te weten. Sterker nog; verwacht wordt dat Microsoft tijdens zijn CES-persconferentie deze week alvast een tipje van de sluier gaat oplichten.

Met een tablet als controller zou Microsoft de nieuwe Metro-interface - die op Windows Phone, Xbox Dashboard en Windows 8 de boventoon voert - ten volste kunnen benutten volgens de bronnen. Over het uiterlijk van deze Wii U-achtige controller wordt vandaag echter nog niets duidelijk.

E3 2012

Vermoedelijk zal Microsoft zijn nieuwe gameconsole tijdens de E3-beurs officieel aan het publiek presenteren. Tijdens dit evenement zouden we onder meer een naam, releasedatum en prijsniveau te horen gaan krijgen als we Gamespot mogen geloven. De E3 vindt dit jaar tussen 5 en 7 juni plaats in Los Angeles.

0 Reactie(s) op: 'Nieuwe Xbox krijgt Wii U-achtige tabletcontroller'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.