'Nintendo 3DS blijkbaar toch succes'

Door: Elmar Rekers | 05 januari 2012 11:05

Apps & Software

De Nintendo 3DS heeft zich de laatste maanden van zorgenkindje ontpopt tot een verkoopsucces. Dat concluderen althans verschillende analisten na het zien van de meest recente verkoopcijfers. "De 3DS heeft absoluut een omslagpunt gehad."

Hoewel analisten als Michael Pachter (Wedbush Morgan) en Jesse Divnich (EEDAR) benadrukken dat Nintendo zeker nog niet achterover kan leunen, zijn ze wel van mening dat de handheld zich de laatste maanden sterk heeft gerevancheerd. "Door de sterke verkoop is Nintendo voorlopig uit de gevarenzone", zegt Divnich.

Volgens Michael Pachter had de 3DS lange tijd te lijden onder zijn hoge prijskaartje en de magere line-up van games. Divnich maakt nog wel even de kanttekening dat Nintendo er na de sterke verkoop rond de feestdagen nog lang niet is. "Hardware verkopen is leuk, maar feitelijk pas het begin natuurlijk", aldus de analist van EEDAR.

Software

Zijn collega Piers Harding-Rolls voegt er aan toe: "We zullen vanaf nu dan ook nauwlettend in de gaten houden hoe het met de softwareverkoop gaat. 2012 wordt echt cruciaal voor het platform. Niet in de laatste plaats omdat het huidige succes voor veel third-party ontwikkelaars bepalend zal zijn hoe hoog de 3DS op hun prioriteitenlijst komt te staan."

Alle ondervraagde analisten gaven tegenover Eurogamer.net aan dat het voor Nintendo bijzonder moeilijk zal worden om met de 3DS het succes van voorganger DS te evenaren. Deze handheld wist wereldwijd namelijk 149 miljoen units te verkopen.

0 Reactie(s) op: 'Nintendo 3DS blijkbaar toch succes'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.