'Nintendo brengt Wii U later naar Europa'

Door: Elmar Rekers | 13 augustus 2012 10:33

Apps & Software

De Wii U zal in de vierde week van november beschikbaar komen in de Verenigde Staten en Japan. Een Europese lancering zou gepland staat voor december. Dat melden bronnen van websites CVG en GoNintendo.

Nintendo heeft de Wii U aangekondigd voor een lancering eind dit jaar, maar een exacte releasedatum is tot op heden nog niet bekend gemaakt. Ook over de prijs van het apparaat is nog geen duidelijkheid gegeven.

De bron van website GoNintendo claimt dat de Wii U in de Verenigde Staten zal verschijnen in de week van 'black friday'. Deze vrijdag na Thanksgiving wordt door Amerikanen ieder jaar aangegrepen om massaal aan het shoppen te slaan.

Europese release Wii U

Europese gamers zouden "minimaal een maand later" pas met de spelconsole aan de slag kunnen gaan. Volgens de bron van CVG zijn het productieproblemen die voor de vertraging zorgen. Vooral het fabriceren van de tabletcontroller zou langer duren dan verwacht.

De Wii U is Nintendo's opvolger van de immens succesvolle Wii uit 2006. Waar de Wii zich wist te onderscheiden middels de bewegingsgevoelige besturing van games, wordt de Wii U geleverd met een tabletachtige controller.

0 Reactie(s) op: 'Nintendo brengt Wii U later naar Europa'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.