'Nintendo overweegt naamsverandering Wii U'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 januari 2012 12:08

Apps & Software

Nintendo denkt er serieus over na de naam van zijn next-gen console, de Wii U, een andere naam te geven. Dat melden althans verschillende bronnen die nauw bij het platform betrokken zijn tegenover website CVG.

Volgens de anonieme bronnen van CVG heeft de telleurstelling omtrent de Wii U-aankondiging op de E3 - en de publieke verwarring bij de lancering van de 3DS - bij Nintendo de nodige twijfel opgeroepen. Het bedrijf zou bij de lancering van de Wii U niet dezelfde fout willen maken als bij de 3DS.

Momenteel zou er op het hoogte niveau overleg plaatsvinden tussen Nintendo Japan en Nintendo Amerika over een eventuele naamsverandering van de Wii U. Hiermee zou men een frisse start willen creëren voor de console. De naam zou voorafgaande aan de E3 2012 bekend moeten worden gemaakt.

Verwarring

Na de onthulling van de Wii U tijdens de E3 van 2011 was er bij veel mensen onduidelijkheid over het systeem. Zo dachten velen dat het hier enkel om een nieuwe controller voor de Wii ging in plaats van een compleet nieuwe console, waarna de aandelen van Nintendo naar het diepste punt in vijf jaar daalden. Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten rond de naamsverandering.

0 Reactie(s) op: 'Nintendo overweegt naamsverandering Wii U'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.