'Nintendo weet niet eens dat internet bestaat'

Door: Elmar Rekers | 24 januari 2012 11:43

Apps & Software

Nintendo zal straks de zwaarste klappen krijgen wanneer concurrerende game-consoles steeds meer streaming game-content gaan aanbieden. Dat verwacht althans Wedbush Morgan-analist Michael Pachter.

Volgens Pachter zullen Sony, Microsoft en Nintendo met hun volgende generatie consoles een grote nadruk moeten leggen op het streamen van games. "Sony is al enige tijd een online aanbieder van film, muziek en games, die liggen dus ver voor op de anderen", vertelt Pachter.

"Maar ook Microsoft ligt goed op schema. Zij willen graag een complete entertainment hub bieden. Straks krijgen we dus een apparaat waarmee we onze wasmachine en droger kunnen besturen. Zij zullen de meest veelzijdige console allertijden gaan lanceren."

Werk aan de winkel

Hoewel Sony en Microsoft dus klaar lijken te zijn voor de cloud-toekomst van gaming, meent Pachter dan Nintendo nog een flinke inhaalslag te maken heeft. "Nintendo weet niet eens dat er iets als het internet bestaat. Zij zullen traditionele consoles blijven maken totdat iemand ze met de neus op de feiten drukt."

Hoewel er in de nabije toekomst steeds meer games in de cloud gespeeld gaan worden, verwacht Pachter niet dat diensten als Gaikai en OnLive de traditionele consoles direct kunnen vervangen. "Zolang er nog consumenten zijn die schijfjes kopen zullen fabrikanten dat format echt niet aan de kant schuiven", aldus de analist.

0 Reactie(s) op: 'Nintendo weet niet eens dat internet bestaat'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.