'Opstarten naar desktop geen optie in Windows 8'

Door: Elmar Rekers | 11 juni 2012 14:45

Apps & Software

In Windows 8 zal het niet mogelijk zijn om de nieuwe Metro-interface te omzeilen of de bekende Start-knop terug te zetten in de taakbalk. Dat schrijft Tweakers.net op basis van een artikel van website Winsupersite.com.

Windows-expert Paul Thurrott laat tegenover de website weten dat gebruikers onmogelijk de nieuwe Metro-interface van Windows 8 kunnen uitschakelen. Daarnaast lijkt er, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook geen optie te komen waarmee de bekende Start-knop teruggeplaatst kan worden.

Opstarten naar desktop

"Mijn bronnen bij Microsoft vertellen dat het bedrijf de 'legacy codes' voor de oude Start-knop en het Start-menu uit het systeem hebben gesloopt. Zodoende zal het ook voor ontwikkelaars niet mogelijk zijn om deze functies terug te brengen", zegt Thurrott. "En direct opstarten naar de desktop? Vergeet het maar."

Aanvankelijk gingen er geruchten dat Microsoft het voor zakelijke gebruikers mogelijk wilde maken om Windows 8 op te starten in de traditionele desktopmodus. Volgens Windows-kenner Thurrott zal niemand straks echter om de Metro-vormgeving heen kunnen. Microsoft lijkt zodoende het startscherm met de 'live tiles' als vervanger van het Start-menu te willen positioneren.

0 Reactie(s) op: 'Opstarten naar desktop geen optie in Windows 8'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.