µSpotted 0.9.18 beta

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 juli 2011 15:51

Review

Spotnet is veruit het bekendste programma dat in het gat is gesprongen van voormalig nieuwsgroepenforum FTD. Er is echter ook nog µSpotted. Hiermee haalt u eenvoudig een database van spots binnen en bewaart u nzb-bestanden van uw favoriete films. Hoewel de freeware nog in bèta is, kunt u de tool al uitproberen.

De naam µSpotted is een verwijzing naar µTorrent. Dit programma heeft namelijk ook iets met downloaden te maken, maar daarmee houdt de vergelijking wel op. In tegenstelling tot de bittorrentclient, kunt u namelijk niet rechtstreeks films en muziek binnenhalen. Het tooltje doet eigenlijk niets meer dan een database vormen, waarmee u nzb-bestanden uit de nieuwsgroepen haalt. GrabIt, SABnzbd+ of een andere geschikte nieuwslezer, zorgt er vervolgens voor dat de juiste data worden gedownload. De freeware werkt alleen als het pakket Microsoft .NET Framework 4.0 op uw systeem staat.

Serverinstellingen

De gebruikersinterface ziet er op grafisch gebied prima uit, maar het is wel jammer dat er geen configuratiewizard is. Het programma maakt gebruik van dezelfde database als Spotnet. U haalt de database op met de gegevens van uw nieuwsserver. Via de knop server instellingen stelt u een nieuwsserver in. Eventueel versleutelt u de verbinding met SSL-encryptie. Het importeren van databasegegevens duurt overigens een stuk langer vergeleken bij Spotnet en SpotLite. Gelukkig maakt de automatische updatefunctie een hoop goed. Aan de linkerkant staan diverse filters, zodat u simpel interessant materiaal vindt. De indeling lijkt erg op die van een e-mailprogramma. Bovenaan staan alle spots van het openstaande filter, terwijl in het onderste deelvenster informatie over de inhoud is te bewonderen. Het is weliswaar mogelijk om zelf filters toe te voegen, maar dat werkt op dit moment nog omslachtig. U opent rechtstreeks nzb-bestanden met uw favoriete usenet-programma. Eventueel bewaart u ze desgewenst ook eerst op uw computer. Handig is verder dat u spots in een 'watchlist' plaatst. Het programma heeft zeker potentie, maar er zijn op een aantal punten wel verbeteringen noodzakelijk. Bovendien is een geïntegreerde downloadclient gewenst. Pas wanneer een dergelijke functie wordt toegevoegd, is µSpotted klaar voor de concurrentie met Spotnet.

Het programma toont alle spots in een mooie grafische weergave.

µSpotted 0.9.18 bèta

Freeware

Taal Nederlands

Download 7,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie interface

Automatisch bijwerken

Handige indeling

SSL-encryptie

Minpunten

Geen configuratiewizard

Ophalen database duurt lang

Filters toevoegen

Omslachtig

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners (Symantec/Norton) ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het de (inmiddels bekende) melding 'WS.Reputation.1' is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: µSpotted 0.9.18 beta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.