'Terroristen bereiden aanslag voor met Call of Duty'

Door: Elmar Rekers Elmar | 20 maart 2012 13:03

Apps & Software

Terroristen gebruiken games als Call of Duty, Medal of Honor en Halo om zich voor te bereiden op een terroristische aanslag. Dat schrijft althans de Britse krant The Sun dinsdag op zijn voorpagina.

Het spelen van deze first-person shooter games is volgens bronnen van The Sun niet alleen bedoeld om de terroristen mentaal voor te bereiden op het aanrichten van een bloedbad. Ook zouden ze via chatapplicaties in de Xbox 360 en PlayStation 3 namelijk in het geheim overleg kunnen voeren.

Extremisten

"Islamitische extremisten weten dat de politie hun telefoongesprekken, emails en online chatgesprekken in de gaten houdt", zo schrijft The Sun. "Ze wenden zich dus tot Xbox- en PlayStation-games om hun dodelijke plannen geheim te kunnen houden."

Gamers kunnen in online games op de thuisconsoles niet alleen met elkaar praten, ook is het mogelijk om privésessies op te starten met meerdere mensen. "Eenmaal ingelogd op deze beveiligde lobby kunnen ze ongestoord praten over hun plannen, en beveiligingsinstanties weten dit", aldus een van de bronnen.