'THQ heeft eigen Skyrim of Red Dead Redemption nodig'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 11 juni 2012 12:17

Apps & Software

THQ-baas Jason Rubin meent dat ontwikkelaar Volition betere producten kan afleveren dan diens laatste game: Saints Row: The Third. "Waarom kan het geen Skyrim of Red Dead Redemption zijn?", aldus de nieuwe president van THQ.

Hoewel Saints Row: The Third ruim vier miljoen keer over de toonbank ging en overwegend positieve reviews kreeg, vindt Rubin dat Volition meer in zijn mars heeft. "Als ik naar die titel kijk, denk ik: 'wat maakt het eigenlijk uit wat het is geworden. Met dat team kunnen we ook iets produceren wat niet beschamend is.'"

Rubin benadrukt dat hij zich zeker niet schaamt voor ontwikkelaar Volition, maar dat hij simpelweg ziet dat het team tot meer in staat is dan alleen humoristische games te maken. "Ik denk niet dat Volition vrijwillig heeft gekozen voor die richting. Het lag gewoon aan de omstandigheden van die periode. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan veranderen."

Financiële problemen

Rubin is sinds begin deze maand president van THQ en heeft de zware taak op zich genomen het bedrijf uit de financiële problemen te krijgen. Hij verwacht dit te doen door zich met de uitgever op minder games tegelijk te richten, en deze te ondersteunen met een groter budget. Onder meer Volition moet volgens Rubin dus in staat zijn een nieuwe Skyrim of Red Dead Redemption in het leven te roepen.

0 Reactie(s) op: 'THQ heeft eigen Skyrim of Red Dead Redemption nodig'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.