'Uitstel BioShock Infinite maakt release GTA V in 2012 mogelijk'

Door: Elmar Rekers | 10 mei 2012 13:30

Apps & Software

Door het onverwachte uitstel van BioShock Infinite is het goed mogelijk dat Rockstar Grand Theft Auto V in oktober 2012 gaat lanceren. Dat zeggen althans de analisten van Wedbush Securities.

Woensdag maakte 2K Games bekend dat BioShock Infinite pas in februari 2013 zal verschijnen. Volgens Wedbush komt hierdoor eind 2012 voor Rockstar een aantrekkelijke periode vrij om Grand Theft Auto V op de markt te brengen. Hoewel er tot op heden nog niets is prijsgegeven over de verschijningsdatum van de game, werd aangenomen dat GTA V begin 2013 zou gaan verschijnen.

Traditie

Op GTA IV na lanceerde Rockstar iedere Grand Theft Auto-game rond de maand oktober. De laatste game uit de serie stond aanvankelijk ook gepland voor een release in die maand, maar werd op het laatste moment uitgesteld wegens bugs in de PlayStation 3-versie van het spel.

Zowel Rockstar als 2K Games zijn eigendom van uitgever Take-Two. Wedbush speculeert over de mogelijkheid dat Rockstar heeft aangegeven in oktober over de brug te kunnen komen met GTA V, waarna 2K Games zou zijn 'aangeboden' om tot februari 2013 uit te trekken om BioShock Infinite te verfijnen.

"Hoewel we ervan overtuigd zijn dat beide games miljoenen keren verkopen wanneer ze dicht op elkaar verschijnen, denken wij dat het verschuiven van de releases eventuele financiële zorgen kan wegnemen. Daarnaast krijgen beide games op deze manier de volledige aandacht van het Take-Two-management en het complete marketingteam", aldus de verklaring van Wedbush.

Verkoopsucces

De analisten verwachten dat Grand Theft Auto V na de release minimaal achttien miljoen keer over de toonbank zal gaan. Alleen met een lancering van dit spel in 2012 zou Take-Two overigens de hoge prognose voor fiscaal 2013 kunnen waarmaken, zo verwacht althans Wedbush.

Tot slot denken de marktkenners dat de releasedatum van Grand Theft Auto V al op 22 mei bekend zal worden. Dan presenteert Take-Two namelijk zijn financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2012. "Mochten ze geen releasedatum geven op die dag, of tijdens de E3, dan is het onwaarschijnlijk dat de game in 2012 verschijnt."

[youtube]QkkoHAzjnUs[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Uitstel BioShock Infinite maakt release GTA V in 2012 mogelijk'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.