[UPDATE] Ice Cream Sandwich op 10 maart naar Galaxy S II

Door: Elmar Rekers | 09 maart 2012 11:25

Apps & Software

De Galaxy S II zal op zaterdag 10 maart de langverwachte update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) krijgen. Dat maakt fabrikant Samsung vrijdag bekend.

Met de update zal de Galaxy S II worden opgekrikt van Android 2.3 naar versienummer 4.0. Dit nieuwe Android-besturingssysteem is door Google ontwikkeld om op zowel smartphones als tablets te draaien. Uiteraard heeft Samsung deze software wel weer voorzien van zijn eigen TouchWiz-interface.

Naast een soepelere gebruikerservaring belooft Ice Cream Sandwich ook een verbeterde multitasking naar de Galaxy S II te brengen, en wordt het onder meer mogelijk om de telefoon te ontgrendelen middels gezichtsherkenning.

Galaxy S II-bezitters kunnen vanaf zaterdag Android 4.0 downloaden via Samsungs Kies-programma, of 'over the air' rechtstreeks op de smartphone. De fabrikant benadrukt wel dat voor het updateproces de meest recente versie van Kies (2.0) vereist is en raadt gebruikers aan een back-up van hun data te maken alvorens te updaten.

Android 4.0 naar HTC

Samsung is niet de enige fabrikant die deze week met de uitrol van Android 4.0 begint. Ook HTC kondigt aan dat de eerste smartphones de update kunnen verwachten. Deze is voorzien van Sense 3.6 en dus niet van de onlangs gepresenteerde Sense 4.0. Enkele Duitse gebruikers van de Sensation en Sensation XE zouden vrijdag de update al hebben ontvangen. In Nederland lijkt deze momenteel nog niet beschikbaar te zijn.

Dat Ice Cream Sandwich niet overal gelijktijdig beschikbaar is, komt omdat fabrikanten dergelijke updates vaak gefaseerd uitrollen. Dit om ervoor te zorgen dat de servers niet overbelast raken. Het kan dus enkele dagen duren voordat alle gebruikers Android 4.0 krijgen aangeboden.

[UPDATE]

Samsung laat via Twitter weten dat Ice Cream Sandwich niet op zaterdag 10 maart zal worden vrijgegeven. Hoewel Samsung dit via zijn eigen website bekend maakte, verklaart de fabrikant nu dat dit bericht 'verkeerd' was. Wanneer Galaxy S II-gebruikers de update wel mogen verwachten blijft onduidelijk.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] Ice Cream Sandwich op 10 maart naar Galaxy S II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.