'Valve komt met eigen spelcomputer'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 maart 2012 10:34

Apps & Software

Game-ontwikkelaar Valve werkt achter de schermen mogelijk aan een eigen spelcomputer met de naam Steam Box. Dat zegt website The Verge van verschillende bronnen te hebben vernomen.

Met de Steam Box zou Valve de grens tussen de huidige consoles en de pc willen wegvegen. Zo zou het apparaat gebaseerd zijn op pc-hardware en kunnen games met zowel verschillende controllers als met muis en toetsenbord bestuurd worden.

Volgens de bronnen van The Verge zal de Steam Box op de televisie in de woonkamer moeten worden aangesloten en kunnen hier niet alleen de games van Steam op gespeeld worden, maar zal er ook een ondersteuning zijn voor onder meer EA's Origin-service.

Steam Box-licentie

Verwacht wordt dat de Steam Box samen met een hardwarepartner wordt ontwikkeld. Daarnaast zouden andere partijen een licentie kunnen afnemen om zelf een Steam Box te bouwen, waarbij ze zich aan bepaalde hardwarespecificaties moeten houden.

De Steam Box draait volgens de anonieme bronnen op een Core i7-processor van Intel, een grafische kaart van Nvidia en er zou 8 GB aan RAM beschikbaar zijn. Onlangs liet Valve-baas Gabe Newell al weten dat het bedrijf, indien nodig, zijn eigen gaminghardware zou willen maken.

De Steam Box zou tijdens de E3-beurs in juni uit de doeken worden gedaan. Onlangs werd al duidelijk dat Valve voor het eerst sinds lange tijd weer op deze gamebeurs in Los Angeles aanwezig zal zijn.

0 Reactie(s) op: 'Valve komt met eigen spelcomputer'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.