'Vancouver' goed voor 14 miljoen NOS-streams

In totaal zijn 13,9 miljoen videostreams van de Olympische Spelen bekeken via de speciale site van de NOS. Mede door het tijdsverschil met Canada is internet geen bijzaak meer bij sportevenementen.

Dit concludeert chef nieuwe media Roeland Stekelenburg van de NOS nu de Spelen voorbij zijn. Er werd in totaal meer online gekeken naar evenementen die niet meer live op tv waren (dus on demand) dan naar de livestream van Nederland 1.

De 13,9 miljoen videostreams werden bekeken door 2,7 miljoen unieke bezoekers. Zo'n 33 procent van de streams werden live bekeken, in totaal 4,6 miljoen. Twee derde van de aangeboden video werd on demand bekenen. Dit komt neer op 9,3 miljoen.

Internet vervangt viderecorder

"Zoals verwacht zijn de Olympische Winterspelen in Vancouver de Spelen geworden die massaal werden teruggekeken op internet. De belangrijkste oorzaak hiervoor is natuurlijk het tijdsverschil met Vancouver", blogt Stekelenburg. Volgens hem is er meer aan de hand.

Volgens hem neemt internet op deze manier de rol van video- en dvd-recorders over. Dit komt doordat de beeldkwaliteit aanvaardbaar is en kijkers de zekerheid hebben dat de gemiste evenementen ook daadwerkelijk online staan. Ondanks dat heeft het bestaan van de site geen invloed op de kijkcijfers van de televisie. Ook die waren goed.

Dodelijk ongeluk

De meeste bezoekers werden naar de site getrokken op 24 februari, de dag na de foute wissel van Sven Kramer. De schaatser greep op de tien kilometer naast het goud door verkeerd van baan te wisselen. De meeste video's werden bekeken op 21 februari, nadat schaatser Mark Tuitert midden in de nacht goud won op de 1500 meter. Zijn gouden rit werd meer dan 400.000 keer afgespeeld.

De meest bekeken video van de Spelen is het dodelijke ongeluk van een Georgische rodelaar. Hij crashte onderaan de rodelbaan waarna zijn hoofd een paal raakte. Nederlanders waren verder het meest geïnteresseerd in de schaatspagina en de pagina met het overzicht van de Nederlandse deelnemers.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten