"waar ben je?" behoort tot het verleden

Door: Robin Smit | 26 oktober 2011 16:10

Apps & Software

Altijd en overal op de hoogte zijn van de locatie van anderen, of alleen op de momenten dat dat nodig is. Apple maakt het mogelijk met de nieuwste app voor iOS 5, Find my Friends.

Find my Friends is een gratis app die de locatie van de gebruiker bij houdt. Door middel van het toevoegen van vrienden is deze locatie te delen zodat het mogelijk is om van bepaalde personen te zien waar zij zich bevinden. Hierbij is het ook mogelijk om deze personen slechts tijdelijk toestemming te geven tot de locatiedeling. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om personen in een drukke of onbekende omgevingen te vinden.

Een groot nadeel aan Find my Friends is dat het alleen beschikbaar is voor de mobiele apparaten van Apple. Hier komt nog eens bij dat Google al enkele jaren een zelfde dienst aanbiedt onder de naam "Latitude." Deze dienst is te gebruiken op veel verschillende smartphones waaronder ook die van Apple.

Kortom

Find my Friends is een handige applicatie die het mogelijk maakt om de actuele locatie van de gebruiker te delen met contactpersonen. Helaas is de app alleen beschikbaar voor gebruikers van de mobiele apparaten van Apple. Hierdoor is Latitude van Google voor veel gebruikers een beter alternatief. De enige onderscheidende functie die Find my Friends heeft ten opzichte van Latitude is het tijdelijk delen van locaties.